Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

VELIKO SRCE Dva kombija pomoći Torcide Brač putuju za Glinu; “Jadrolinija” osigurala besplatan prijevoz

Cijeli otok Brač ujedinio se u prikupljanju pomoći za stanovnike pogođene razornim potresom koji je jučer, 29. prosinca, u 12.19 sati pogodio područje Petrinje, a čiji je epicentar bio 9 kilometara od Siska.

Pomoć stanovništvu stiže iz cijele Hrvatske. Crveni križ Brač žurno je organizirao prikupljanje pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama, a u mnogim mjestima određena su i mjesta za prikupljanje pomoći. Brački Crveni križ dao je jasne upute što je u ovom trenutku potrebno prikupljati, kako se ne bi nepotrebno skladištila roba. Brojni otočani ponudili su svoje smještaje, prije svega apartmane, za potrebe onih koji su ostali bez svojih domova.

Dva kombija Torcide Brač putuju prema Glini

Dva kombija već na putu
I Tordica Brač aktivno se uključila u prikupljanje pomoći stanovništvu, a dva kombija prikupljene pomoći bračke Torcide već su na putu prema području razorenom potresom. S puta nam se javio Ilija Androšević. — Na put smo krenuli jutros trajektom u 7.45 sati. S dva kombija putujemo, i evo nas u Korenici. Idemo prema Glini i okolnim selima, javio nam je Androšević. Poručio je kako prema Glini voze dva kombija u organizaciji Torcide Brač. — Nosimo hranu, piće, pokrivače, itd. Putuje pet osoba, rekao je Ilija.

“Jadrolinija” osigurala besplatan prijevoz
Treba istaknuti da se i državni brodar “Jadrolinija” uključio u akciju pomoći te je tako osigurao besplatnu trajektnu kartu vozačima i teretnim vozilima bračke Torcide koji su se uputili jutros prema Glini. Na putnoj karti naznačena je napomena “Potres – Torcida”, što je obradovalo dobrotvore na putu prema Glini.

Državni brodar “Jadrolinija” osigurao je besplatnu trajektnu kartu vozačima i kombijima koji su se u organizaciji Torcide Brač jutros uputili u Glinu prevozeći prikupljenu pomoć (izvor: Facebook)

Podjelite:

You may also like...