Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Vijećnica Katarina Marčić iz Bola: “Pojeo vuk magare”

Katarina Marčić, nezavisna vijećnica u Bolu, ponovno je komentirala stanje oko upisa djeteta u Dječji vrtić “Mali princ” u koji je prema odluci načelnika Bola Tihomira Marinkovića (SDP) od 23. lipnja upisano jedno dijete u jasličku skupinu.

Djeca će se upisati prema rasporedu od 1. rujna
O spornom upisu o kojem je odlučio načelnik Marinković, potpisavši odluku o upisu, unatoč tome što o upisu odlučuje upravno vijeće te ustanove, bilo je ponovno riječi na zadnjoj sjednici Općinskoga vijeća u Bolu. — Na sjednici vijeća, održanoj 28. srpnja 2020., a vezano za slučaj vrtić, narodski rečeno, ustanovilo se da je pojeo vuk magare… djeca koja nisu mogla bit upisana, upisat će se prema rasporedu od 1. rujna, objavila je na Facebooku nezavisna vijećnica iz Bola.

Vijećnica Marčić: Radi se o iskorištavanju položaja i ovlasti
U objavi Marčić je naglasila i sljedeće: — S načelnikom jednostavno ne valja biti ni prijatelj, ni rod, po mogućnosti ni Boljanin, jer on jako pazi da mu se to ne stavi na teret. Vijećnica Marčić otvoreno je još početkom srpnja pozvala roditelje “koji imaju potrebe upisati dijete u vrtić ili jaslice, koji jesu ili nisu predali papire da to učine odmah, jer očito se to može i vjerujem da će načelnik izaći u susret”. Prozvala je načelnika za kršenje ovlasti, tvrdeći da je dijete u predškolsku ustanovu upisano protiv statuta i pravilnika, a tzv. “diskrecijsko pravo” načelnika, na koje se pozvao prvi čovjek Bola, ocjenila je “iskorištavanjem položaja i ovlasti”.

Tihomir Marinković: Pristupio sam rješenju kao izvanrednom
— Pomogao sam i vjerujem da sam napravio dobro djelo. Pristupio sam tom rješenju kao izvanrednom, rekao je tada načelnik Marinković, pravdajući upis djeteta “preko reda” u Dječji vrtić “Mali princ” u Bolu, koji svake godine ima problema s upisima, a izvanredni upis izazvao je negodovanja u javnosti, posebno vijećnika Općinskoga vjeća. Vijećnica Marčić komentirala je na Facebooku kako se radi o dvostrukim kriterijima. Iako je otvoreno prozvala Marinkovića za prekoračenje ovlasti, bolski načelnik tvrdi da se prethodno savjetovao i da kao predstavnik osnivača ustanove (Općina Bol, op. a.) ima pravo utjecati na upis. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, podsjećamo, odgovorili su kako “Upravno vijeće kao upravno tijelo dječjega vrtića odlučuje o upisu djece i o mjerilima upisa, uz suglasnost osnivača”.

Nova nezadovoljstva zbog izvanrednoga upisa
No, izvanredni upis djeteta u jasličku skupinu bolskoga vrtića izazvao je nova nezadovoljstva. — Načelnik je kazao da je dolazilo dvoje nezadovoljnih roditelja koje je upoznao s procedurom i načinom upisa djece u vrtić, potvrđuje navod iz zapisnika s 5. sjednice Općinskoga vijeća.

Nezavisna vijećnica Općinskoga vijeća u Bolu Katarina Marčić ponovno je otvoreno prozvala načelnika Tihomira Marinkovića zbog izvanrednoga upisa djeteta u Dječji vrtić “Mali princ”: — S načelnikom jednostavno ne valja biti ni prijatelj, ni rod, po mogućnosti ni Boljanin, jer on jako pazi da mu se to ne stavi na teret, poručila je Marčić, koja je postupak načelnika o upisu djelteta “preko reda” ocjenila kao iskorištavanje položaja i ovlasti. Još početkom srpnja otvoreno je pozvala roditelje “koji imaju potrebe upisati dijete u vrtić ili jaslice, koji jesu ili nisu predali papire da to učine odmah, jer očito se to može i vjerujem da će načelnik izaći u susret” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...