PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnici protiv odluke o zatvaranju deponija Košer, podržali gradonačelnicu Supetra

Članovi kluba vijećnika SDP i HSU zajedno s gradonačelnicom grada Supetra pozdravili su i prihvatili inicijativu kluba vijećnika HDZ i HSS o pitanju zbrinjavanja otpada na Braču. Članovi supetarskoga HDZ-a tako su očito stali protiv odluke Vlade RH i Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija “Košer” i prihvaćanju otpada svih jedinica lokalne samouprave na Braču na supetarski gradski deponij “Kupinovica”.

– Drago mi je da su odlučili, usprkos stranačkoj stezi, pridružiti se mojim nastojanjima za ukidanjem nebulozne odluke o zatvaranju deponija “Košer” i deponiranju otpada cijelog Brača na “Kupinovicu”, objavila je supetarska gradonačelnica na svojemu facebook profilu. Dodaje kako se “teško referendumom može popraviti sve što ova HDZ-ova Vlada može izglasati”.

O tome je naš portal već pisao, prenijevši oštro pismo gradonačelnice Marković javnosti koje je grad Supetar 31. ožujka objavio na svojim službenim mrežnim stranicama. Tada je Marković podsjetila na Uredbu o zatvaranju deponija koju je Vlada RH donijela krajem prošle godine, a kojim bi se trebali zatvoriti mnogobrojni deponiji u RH, uključujući i deponij “Košer” u općini Pučišća. Predstavnici jedinica lokalne samouprave uputili su tada pismo nadležnome ministru zaštite okoliša kojom su izrazili nezadovoljstvo Odlukom kojom će poskupiti cijene odvoza smeća radi dodatnih troškova.

Prva žena grada Supetra upozorila je tada i na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji, prema njezinim riječima, već mjesecima odgađa donošenje odluke o sufinanciranju po ugovoru 75 % sredstava za sanaciju deponija čija je vrijednost prve faze procijenjena na iznos veći od 35 milijuna kuna. Upit smo nekoliko puta poslali prozvanom Fondu, i to prvi još 4. travnja, ali do dana današnjega služba za odnose s medijima nije se udostojala ponuditi odgovore na naše upite. Zanimalo nas je li točan navod da mjesecima odgađaju donošenje odluke o sufinanciranju. Isto smo učinili i 15. travnja, ali neuspješno. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do pisanja ovoga teksta nije poslao odgovore na naš upit.

grad Supetar (Izvor: supetar.hr)

grad Supetar (Izvor: supetar.hr)

Podjelite:

You may also like...