Vijećnici s liste “Mista za sve” traže od Grada Supetra hitno postupanje; evo na što su upozorili građani

Vijećnici Građanske inicijative “Mista za sve” u Gradskomu vijeću Grada Supetra danas, 11. lipnja, dostavili su Gradu Supetru na protokol zahtjev za hitnim postupanjem, a nakon što su građani upozorili na onečišćenje mora na plaži “Zastup” u Splitskoj.

Vijećnici traže hitno djelovanje službi
— Nastavno na upozorenje većega broja građana o curenju fekalija na predjelu plaže “Zastup” ovim putem obraćamo vam se sa zamolbom za hitno djelovanje po istom pitanju, stoji u zahtjevu koji su potpisali vijećnici i predali Gradu Supetru. Uz zahtjev priložili su i fotografije koje su dobili.

Stavili se na raspolaganje za pomoć
— Ovim putem molimo Vas da HITNO pozovete službe grada i nadležnu sanitarnu inspekciju da utvrde činjenično stanje te da eventualno kršenje zakona prijave, a eventualnu nastalu štetu u što kraćem roku otklone, napisali su nezavisni vijećnici, i to Hela Guić, Ivan Poklepović i Mate Mladina u dopisu koji su adresirali Gradu Supetru. Ujedno su se stavili na raspolaganje za potrebnu pomoć. — Zaštitu okoliša i naših mjesta smatramo obvezom. Pozivamo i ostale sugrađane da nam se obrate s problemima koji ih muče, a mi ćemo se truditi biti vaš glas i motor pokretač promjena, poručili su nezavisni vijećnici.

O fekalijama u “Zastupu” upozoravao je i tadašnji vijećnik HDZ-a
O problemu ispuštanja fekalija u uvali “Zastup” portal BRAČ danas pisao je i prije. Pitanje je bilo otvoreno na jednoj od sjednica Gradskoga vijeća kada je tadašnji HDZ-ov vijećnik Borislav Martić podsjetio da u Splitskoj u “Zastupu” na plaži izlaze fekalije. Pitao je tada što je poduzelo komunalno redarstvo, upozoravajući na odgovornost u slučaju zaraze. Predsjednica Danijela Kirigin odgovorila je Martiću kako je pitanje septičkih jama u nadležnosti vodopravne inspekcije, pa bi komunalno redarstvo trebalo proslijediti taj problem nadležnoj inspekciji.

izvor: Mista za sve – Facebook

Podjelite:

You may also like...