Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnici u Bolu nezadovoljni: Bolje smo informirani o događajima u Supetru nego u mjestu u kojemu živimo

Dio vijećnika Općinskoga vijeća u Bolu, prije svega oporbeni vijećnici, nezadovoljni su informacijama koje imaju kao vijećnici, ali i građani o epidemiji koronavirusa na području općine Bol te o poslovanju općine Bol u vrijeme epidemije koja je nenadano pogodila otok Brač.

Tonči Buljan: Teško je gledati Facebook gradonačelnice Supetra
— Inzistirao sam na izvanrednoj sjednici, jer smatram da Boljani nisu bili dovoljno informirani vezano za teme koje su aktualne. Teško je gledati Facebook gradonačelnice Supetra na koji ona pravovremeno i redovito izvještava o svim svojim aktivnostima. U općini Bol to nažalost nije slučaj, govori nam jedan od bolskih vijećnika, nositelj Liste maloga mista Tonči Buljan, nezadovoljan transparentnošću rada općinske uprave, koji je Općini dostavio zahtjev s potpisima vijećnika za održavanje izvanredne sjednice Općinskoga vijeća, sazvane 7. svibnja u bolskom Domu kulture.

Nataša Paleka Jakšić: Bolje smo informirani o događajima u Supetru
Istoga je mišljenja i vijećnica Nataša Paleka Jakšić koja, kako je naznačeno u zapisniku s 3. ovogodišnje sjednice vijeća, također smatra da vijećnicima i građanima nedostaju informacije vezane uz epidemiju koronavirusa na području općine Bol. — Bolje smo informirani o događajima u Supetru, nego u mjestu u kojemu živimo, istaknula je Paleka Jakšić. Predsjednik Općinskoga vijeća u Bolu Matko Baković (HDZ) rekao je da su svi vijećnici mogli nazvati ili doći u općinu te zatražiti sve informacije koje ih zanimaju.

Općina ne koristi moderne načine komunikacije
Osvrnuvši se na rad općinske uprave u vrijeme epidemije, vijećnik Buljan je rekao: — Što se tiče rada Općine u ovim trenucima, smatram da i ono dobro što se radi, a vjerojatno ima i toga, prolazi nezapaženo kod Boljana jer Općina ne koristi moderne načine komunikacije i informiranja. Ponovio je kako je dogovoreno da će se sjednica Općinskoga vijeća sazvati do 10. lipnja na kojoj će se razmotriti stanje općinskoga proračuna i vidjeti u kojem bi ga pravcu trebalo mijenjati. BRAČ danas izvijestio je nedavno da je do 30. travnja općinski proračun u Bolu također na mukama te je uprihodio 4,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani ostvario prihod od gotovo 7 milijuna kuna. Samo 1,3 milijuna kuna manje je prihoda od poreza na promet nekretnina u odnosu na prva četiri mjeseca lani.

Tihomir Marinković: Zapisnici su javno objavljeni
Načelnik Tihomir Marinković (SDP) rekao je kako je bolski Stožer civilne zaštite redovito održavao sjednice te su zapisnici s tih sjednica javno objavljeni. Također je istaknuo da su među prvima u Hrvatskoj nabavili maske i podijelili ih građanima te uveli mjeru obveznoga nošenja maski u javnim prostorima. Dodao je kako je kao načelnik član i Stožera civilne zaštite otoka Brača koji održava sjednice na tjednoj bazi. — Svaki vijećnik može od općinske uprave ili mene osobno zatražiti informacije vezane uz epidemiju koronavirusa te o poslovanju općine, istaknuo je Marinković.

Vijećnici Liste maloga mista u Općinskom vijeću u Bolu Nataša Paleka Jakšić i Tonči Buljan nisu zadovoljni informiranošću kao vijećnici i građani o koronavirusu na području općine Bol te o poslovanju Općine u vrijeme epidemije, pa su inicirali sazivanje izvanredne sjednice Općinskoga vijeća koja je održana 7. svivbnja u bolskom Domu kulture (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...