PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnik Borislav Martić iz Gradskoga vijeća grada Supetra poručio: “O kojoj vi formi govorite u trenutku kad je svjetska ekonomija na koljenima. U ovom trenutku moramo donositi sve odluke konsenzusom”

— Ne mogu shvatiti da nakon svega što nas je zadesilo u zadnjih nekoliko tjedana, a vezano za koronavirus, od čije globalne pandemije stradava ne samo naš Grad, naša domovina Hrvatska, nego cijeli svijet, vi sazivate sjednicu Gradskoga vijeća u elektroničkom obliku i uvjetujete nam da bez razgovora i dogovora donesemo zaključke i glasamo za njih. Ovo mi je u najmanju ruku smiješno, poručio je vijećnik HDZ-a Borislav Martić u Gradskom vijeću grada Supetra, obrativši se predsjednici Gradskoga vijeća Danijeli Kirigin i vijećnicima predstavničkoga tijela grada Supetra, a u povodu održavanja 33. sjednice Gradskoga vijeća.

Moramo biti svi zajedno u borbi protiv zajedničke pošasti
— U ovom trenutku, kad moramo biti svi zajedno u razmišljanjima, borbi protiv zajedničke pošasti, donositi sve odluke konsenzusom, vi me obavještavate da imate osam ruku, pa da mi nemožemo i onako ništa promijeniti, osvrnuo se Martić na izvješće pročelnika grada Supetra Ivice Blaževića koji je obavijestio vijećnike o tijeku održavanja elektroničke sjednice. Iznenađen je što se nije odlučivalo o 6. i 7. točki dnevnoga reda (o prijedlogu vijećnika za sazivanjem sjednice, op. a.), jer nisu, kako kaže, “spremljene u formi propisanoj poslovnikom”.

Donesimo konsenzusom odluke u interesu građana
— O kojoj formi vi govorite u trenutku kad je svjetska ekonomija na koljenima i moramo svi zajedno poduzeti sve što možemo da spasimo što se spasiti da, istaknuo je vijećnik HDZ-a Martić. Pozvao je grad Supetar da zbog trenutne situacije i građana sazove sjednicu Gradskoga vijeća na kojoj bi, poručio je, “svi mogli dati svoje prijedloge i donijeti zajedno konsenzusom odluke u interesu svih građana grada Supetra i naselja Škrip, Splitska i Mirca”. Dodao je na kraju da je to bio i razlog zbog kojega se nije izjašnjavao na 33. sjednici Gradskoga vijeća. Osim vijećnika Martića, protiv održane elektroničke sjednice bili su i vijećnici Nikola Rendić (HDZ) i Grgo Caglević (HSP 1861).

— Ne mogu shvatiti da nakon svega što nas je zadesilo u zadnjih nekoliko tjedana, a vezano za koronavirus, od čije globalne pandemije stradava ne samo naš Grad, naša domovina Hrvatska, nego cijeli svijet, vi sazivate sjednicu Gradskoga vijeća u elektroničkom obliku i uvjetujete nam da bez razgovora i dogovora donesemo zaključke i glasamo za njih. Ovo mi je u najmanju ruku smiješno, poručio je vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Borislav Martić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...