Vijećnik HDZ-a Nikola Rendić odlučio: Mandat gradskoga vijećnika stavljam u mirovanje

HDZ-ov vijećnik u Gradskomu vijeću Grada Supetra Nikola Rendić odlučio je da će svoj mandat vijećnika u supetarskom parlamentu staviti u mirovanje.

Naveo da je to učinio zbog osobnih razloga
O tome je obavijestio Grad Supetar, odnosno predsjednicu Gradskoga vijeća Danijelu Kirigin (SDP). — Ovim putem vas obavještavam da zbog svojih osobnih razloga, od danas 5. srpnja, svoj mandat gradskoga vijećnika u Gradskome vijeću Grada Supetra stavljam u mirovanje, napisao je Rendić u dopisu od 5. srpnja. Rendić je bio nositelj HDZ-ove liste na lokalnih izborima, a osim toga i dalje je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a. K tomu, novi saziv gradskoga parlamenta konstituiran je tek 7. lipnja, a praktički niti mjesec dana od konstituirajuće sjednice Rendić se povlači iz Gradskoga vijeća.

Umjesto Rendića u vijeću će sjediti Joško Pocrnjić
Grad Supetar dopis je primio u trenutku pripreme za novu sjednicu Gradskoga vijeća, a koja će se, prema pozivu koji je medijima dostavio pročelnik Jedinstvenoga upravnoga odjela u Gradu Supetru Ivica Blažević, održati 21. srpnja u gradskoj vijećnici. Iz dnevnoga reda najavljene sjednice vidljivo je kako će Rendića u supetarskomu predstavničkom domu mijenjati Joško Pocrnjić.

Pocrnjić je bio četvrti na HDZ-ovoj listi za lokalne izbore
Novi član Gradskoga vijeća Pocrnjić, po struci je dipl. ing. građevine, a zaposlen je u komunalnom poduzeću Vodovod Brač na mjestu Rukovoditelja tehničke službe. Prisegu bi trebao položiti na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća, Pocrnjić je na proteklim lokalnim izborima bio četvrti na listi HDZ-a za predstavničko tijelo građana, a što upućuje da je gradski HDZ ozbiljno računao na njegov ulazak u parlament. Iako supetarski HDZ na lokalnim izborima nije osvojio četiri mandata, koliko je i očekivao, Pocrnjiću se ipak ukazala prilika da sjedi u gradskom parlamentu.

HDZ se i u novomu sazivu Gradskoga vijeća s tri vijećnika nalazi u oporbi. Uz Pocrnjića, čiji se dolazak tek očekuje na najavljenoj sjednici, HDZ-ove vijećnice su Edita Šore i Marijeta Arnerić.

HDZ-ov Nikola Rendić u društvu s vijećnicama Editom Šore i Marijetom Arnerić u gradskoj vijećnici Grada Supetra (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...