Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Vijećnik HDZ-a Nikola Rendić poručio: “Bit će mi neizmjerno zadovoljstvo zadovoljštinu tražiti na sudu”

— Hoće li svako ukazivanje na nepravilnosti u Supetru završavati s prijetnjama tužbom supetarske gradonačelnice?, pita se mladi HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću grada Supetra Nikola Rendić nakon što je supetarska gradonačelnica Ivana Marković (SDP) objavila kako je protiv njega podigla tužbu zbog iznošenja krivih i netočnih informacija vezanih uz projekt uređenja bivše benzinske stanice u gradu Supetru.

Ukupan ugovor za taj projekt iznosi 1,1 milijun kuna
— Isti je namjerno iznio krive i netočne informacije, i to radi stalno, a vezano za trošak uređenja dijela na koji se nalazila benzinska stanica, objavila je jučer na Facebooku gradonačelnica Marković, naglasivši kako je ukupan ugovor za taj projekat, sa svim pratećim anexima, iznosio 1.178.956,48 kuna, a ne 3.249.155‬,68 kuna, kako navodi vijećnik Rendić.

Ima li parkiralište uporabnu dozvolu?
Isti je vijećnik objavio kako parkiralište na području nekadašnje benzinske postaje nema uporabnu dozvolu, i postavio pitanje: — Pitam se tko bi bio odgovoran da se nekome nešto dogodi na parkiralištu koje nema uporabnu dozvolu? Ponovno bi građani Supetra trebali plaćati naknade oštećenima zbog nečijega nerada i nepoštivanja zakona, optužio je Rendić supetarsku gradonačelnicu, istaknuvši da je 6. ožujka 2018. godine sklopila tri ugovora za isti projekt.

Ivana Marković: Namjerno je iznio pogrešan podatak
— Vijećnik Nikola Rendić, kojemu su sve informacije dostupne i lako provjerljive, namjerno je iznio pogrešan podatak kako je taj projekt koštao preko 3.000.000,00 kuna, što nije točno i u stvari bi predstavljalo više od dvostruko veće vrijednosti od stvarno ugovorene i realizirane vrijednosti, pojasnila je Marković, dodavši kako se radi o još jednom realiziranom projektu koji, podsjetila je, HDZ-ova opcija nije realizirala u 25 godina obnašanja vlasti u Gradu Supetru.

Nikola Rendić: Gradonačelnica nije dostavila niti jedan dokaz
Vijećnik Rendić osvrnuo se na objavu gradonačelnice Marković o tužbi protiv njega. — Bit će mi neizmjerno zadovoljstvo zadovoljštinu tražiti na sudu, poglavito što, za razliku od gradonačelnice raspolažem argumentima, a i najpoglavitije što je izjavila da ja stalno iznosim krive i netočne informacije (što će na sudu svakako morati dokazati). Pri tome, gradonačelnica nije dostavila niti jedan dokaz kojim bi demantirala cijenu koštanja uređenja parkinga bivše benzinske stanice u Supetru, kao i podatke o legalnosti parkinga (uporabna dozvola), objavio je vijećnik Rendić na Facebook stranici supetarskoga HDZ-a.

Podaci o investiciji nalaze se na stranici Grada Supetra
— Za napomenuti je da ni zemljani parking kraj gradske plaže “Acapulco” nema uporabnu dozvolu. Za razliku od nje, ja koristim dokaze prilikom priopćavanja, pa sam podatke o investiciji bivša benzinska pumpa pronašao na web stranicama Grada, podizbornik javne nabave, registar javne nabave, a konkretno riječ je o dokumentu naziva: “Registar ugovora (od 1.siječnja 2018.)” u kojem su pored ostalih postupaka, navedena 3 otvorena postupka predmeta nabave “Izvođenje radova na uređenju parking platoa na lokaciji bivše benzinske postaje u ulici Hrvatskih velikana”, pojasnio je Rendić.

Tužbu sastavio odvjetnički ured koji zastupa Grad Supetar
Istaknuo je kako je simptomatično da kad god je gradonačelnica pritisnuta argumentima pribjegava tužbama protiv onih koji činjenice istinito iznose. — Tako je podigla tužbu protiv Poljoprivredne zadruge Supetar (radi “Kupinovice”), dakle, tuži svoje građane i poljoprivrednike, a ono što upada u oči, jako simptomatično, opet naglašavam, je činjenica da joj je tužbu sastavio odvjetnički ured koji zastupa Grad Supetar (Župić i partneri), objavio je gradski vijećnik Rendić, i poručio: — Gradonačelnice, vidimo se na sudu!

HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću grada Supetra Nikola Rendić nakon što je saznao da je gradonačelnica Supetra Ivana Marković protiv njega podigla tužbu zbog njegovih navoda oko uređenja dijela na kojem se nalazi stara benzinska postaja, poručio: – Gradonačelnice, vidimo se na sudu! (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...