PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnik iz Bola Tonči Buljan: “Dok netko od koncesionara na plaži Zlatni rat ne izgubi koncesiju, neće biti reda”. Načelnik Tihomir Marinković: “Tema je iznimna složena. Moramo ići prema dobrom i kvalitetnom rješenju”

Nezavisni vijećnik Općinskoga vijeća u Bolu Tonči Buljan iznio je prijedlog je da se raspravi o uvjetima dodjeljivanja koncesijskih odobrenja na plaži Zlatni rat. U prijedlogu upućenom vijećnicima, Buljan je istaknuo da na plaži Zlatni rat vlada nered što se tiče koncesionara.
— Potrebno je odrediti jedinstveno radno vrijeme plaže. Općinsko vijeće će donijeti odliuku do 1. ožujka o danu otvaranja plaže. Svi koncesionari moraju otvoriti svoje radnje do toga datuma. Općinsko vijeće će donijeti odluku o eventualnom skraćenom vremenu u periodu predsezone i postsezone, naznačio je u prijedlogu vijećnik Buljan, izrazivši nezadovoljstvo zbog nepoštivanja reda na toj plaži, prepoznatljivom simbolu bolskoga i hrvatskoga turizma.

Usluga svim gostima mora biti jednako pružena
Bolski vijećnik primijetio je da su određena pitanja o ponašanju koncesionara na plaži Zlatni rat nedorečena te da nema reda. — Odlukom Općinskoga vijeća mogao bi se dovesti red među koncesionare. Usluga na plaži mora biti jednako pružena i u istom obujmu. Ne može mi nitko reći da je gost koji dođe za fjeru važniji od gosta koji dođe u listopadu. Odluka je načelnika da donese plan upravljanja pomorskim dobrom, ali Općinsko vijeće kao zakonodavna vlast treba donijeti odluku o tome kakva će pravila vrijediti na plaži Zlatni rat, istaknuo je Buljan.

— Dok netko od koncesionara na plaži Zlatni rat ne izgubi koncesiju, neće biti reda, istaknuo je nezavisni vijećnik iz Bola Tonči Buljan, dodavši da se nositelji koncesijskih odobrenja moraju pridržavaju “radnoga vremena” plaže koje bi bilo definirano odlukom Općinskoga vijeća (foto: J. Bašić)

Bez oduzimanja koncesija neće biti reda na Zlatnom ratu
— Dok netko od koncesionara na plaži Zlatni rat ne izgubi koncesiju, neće biti reda, istaknuo je Buljan, dodavši da se nositelji koncesijskih odobrenja moraju pridržavaju “radnoga vremena” plaže koje bi bilo definirano odlukom Općinskoga vijeća. U prijedlogu je naznačio kako se koncesionar ne bi mogao žaliti na odluku o izvanrednom prekidu koncesije. Osim toga, bolski vijećnik predložio je i da se razmisli o produženju rada na Zlatnom ratu istaknuo sljedeće: — Naša je plaža doslovno plaža. Naš simbol mjesta, Jadrana i hrvatskoga turizma radi od 11.00 do 17.00 sati. Ona je naš brend, može raditi i navečer, rekao je Buljan. — Glavni problem su nam rokovi otvaranja i zatvaranja, dodao je predsjednik Općinskoga vijeća Matko Baković.

Početak uvođenja reda među koncesionare
Nezavisni vijećnik Ivica Šćepanović nadovezao se na prijedlog vijećnika Buljana, dodavši da se radi o jednostavnom i konkretnom prijedlogu odluke koji bi, rekao je, “trebao dovesti red na plaži Zlatni rat, i to u smislu dužine rada i usluga koje će nuditi koncesionari”. — Ovo bi trebao biti početak uvođenja reda među koncesionare na Zlatnom ratu, rekao je Šćepanović.

Koncesionar uvijek ima pravo na žalbu
Vijećnica Sani Bodlović (SDP) replicirala je vijećniku Buljanu rekavši kako koncesionar uvijek ima pravo na žalbu na odluku o prekidu koncesije. — Problem je kontrole provedbe, rekla je vijećnica Bodlović.

Vijećnica Sani Bodlović (SDP) replicirala je vijećniku Buljanu, rekavši da koncesionar uvijek ima pravo na žalbu na odluku o prekidu koncesije (foto: J. Bašić)

Dok se objekt ukloni, proći će sezona
Pročelnik Jedinstvenoga upravnoga odjela Stipe Karmelić pojasnio je da uklanjanju objekta prethodi izdavanje rješenja o uklanjanju, a tu ovlast ima i komunalni redar. — Kod rješavanja o uklanjanju, pravo žalbe je 15 dana, pa ide rješenje o izvršenju rješenja o uklanjanju, a zatim imenovanje pravne osobe koja će to napraviti i prođe cijela sezona, rekao je pročelnik Karmelić.

Tema o koncesionarima je vrlo složena, a uklanjanje objekta delikatno
U osvrtu na vijećnikov prijedlog o oduzimanju koncesija neposlušnim koncesionarima, načelnik Bola Tihomir Marinković rekao je da je tema o koncesionarima izuzetno složena te pozvao vijećnike da budu osjetljivi prema tom pitanju. — Nije lako riješiti problem. Svi ti koncesionari su ljudi koji od toga žive, a oni i griješe. Uklanjanje je vrlo delikatno. Moramo ići prema dobrom i kvalitetnom rješenju, poručio je načelnik Bola.

– Moramo ići prema dobrom i kvalitetnom rješenju, poručio je načelnik Bola Tihomir Marinković općinskim vijećnicima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...