Vijećnike zanimalo što je s projektom izgradnje kuće obitelji u Petrinji, ali i s dugovanjima Grada. Jedna vijećnica zamjerila je gradonačelnici izjavu objavljenu na Facebooku o nenošenju maske. Doznajte što joj je odgovorila gradonačelnica

Sjednica Gradskoga vijeća grada Supetra koja je održana danas, 21. srpnja, u gradskoj vijećnici u Supetru započela je aktualnim satom. Vijećnici koji su sudjelovali u punom sastavu u radu 2. sjednice novoga saziva imali su priliku postavljati pitanja supetarskoj gradonačelnici Ivani Marković.

Novoga vijećnika zanimalo je što je s dugovanjima Grada Supetra
Bila je to prva radna sjednica novoga gradskoga parlamenta, a najveći broj pitanja dolazio je od oporbe. Novi vijećnik HDZ-a Joško Pocrnjić, koji je danas položio i prisegu gradskoga vijećnika pred ostalim vijećnicima, nakon što je svoj mandat stavio u mirovanje čelnik supetarskoga HDZ-a Nikola Rendić, pitao je što je s dugovanjima Grada Supetra na današnji dan prema komunalnom poduzeću Vodovod Brač, zatim HEP-u, Berici, Komunalnom društvu Grad. Na postavljeno pitanje gradonačelnica Marković vijećniku je obećala pisani odgovor.

Projekt je izrađen prema standardima i procedurama
Vijećnika Pocrnjića zanimalo je i što je s najavom izgradnje kuće obitelji u Petrinji te s otvorenim računom u tu svrhu. — Ima li smo dosta problema kod izrade projektne dokumentacije. Statičari su izlazili na teren nekoliko puta. Čekali smo i mišljenje nadležnoga ministarstva. Prema mojim saznanjima, na otvorenom računu nalazi se oko 25.000 kuna. Bila nam je ideja da to rješimo sljedećim rebalansom proračuna. Projekt je napravljen prema standardima i procedurama. Morali smo dugo čekati od nadležnog Ministarstva njihove sugestije, odgovorila je Marković.

Arnerić želi da se sjednice Gradskoga vijeća prenose na Facebooku
U aktualnom satu sudjelovala je vijećnica HDZ-a Marijeta Arnerić, koja je u proteklom sazivu vijeća bila vijećnica HSS-a, a nakon istupanja iz stranke odlučila je kao nezavisna vijećnica odraditi vijećnički mandat do kraja. Na lokalne izbore izašla je kao HDZ-ova kandidatkinja, i to druga na listi te stranke. Arnerić je predložila da se sjednice Gradskoga vijeća po primjeru nekih drugih jedinica lokalne samouprave emitiraju uživo, i to putem Facebook stranice Grada Supetra, a da se snimke prethodno održanih sjednica također objavljuju na društvenim mrežama. — Građani trebaju biti pravovremeno, potpuno i transparentno upoznati sa svime o čemu se raspravlja i odlučuje na sjednicama Gradskoga vijeća, rekla je Arnerić. Predsjednica vijeća Danijela Kirigin odgovorila kako će se provjerite poslovničke i tehničke mogućnosti snimanja sjednica.

Vijećnica Arnerić: Od turizma živimo svi, pa tako i gradonačelnica
HDZ-ova vijećnica Arnerić osvrnula se nadalje i na nedavnu izjavu gradonačelnice Marković, objavljenu na Faceeboku, kako neće nositi masku jer se cijepila te kako je njezino provođenje mjera “komoditet svih što se ne žele cijepiti”. — Svojom izjavom o nenošenju maske gradonačelnica je proizvela kod građana da i oni ne nose masku. Mislim da se trebaju poštovati epidemiološke mjere, a posebno u očuvanju dobre turističke sezone kako nam se ne bi dogodilo da se sezona vrlo rano prekine kao što je bilo prošle godine. Od turizma i ugostiteljstva živimo svi, posredno i neposredno, pa tako i gradonačelnica i Grad Supetar. I ja sam se cijepila, ali mi to ne daje za pravo da izjavim kako neću nositi masku, istaknula je Arnerić. — Ja sam već prihvatila da sam za sve kriva. Ja imam svoj stav, odgovorila je Marković. — Onda preuzmite odgovornost za vaš stav, replicirala je Arnerić.

Detalj s 2. sjednice Gradskoga vijeća Grada Supetra koja je održana danas, 21. srpnja, a na kojoj su sudjelovali pročelnik JUO Grada Supetra Ivica Blažević, zatim gradonačelnica Ivana Marković i predsjednica Gradskoga vijeća Danijela Kirigin (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...