Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

VIJEST KOJA OHRABRUJE Na području županije zabilježen samo jedan novi slučaj oboljenja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 2. svibnja, da je na području županije samo jedna novooboljela osoba od koronavirusa te je do sada ukupno 498 osoba bilo zaraženo od toga novoga virusa.

Do sada izliječeno ukupno 278 osoba
Novooboljela osoba je iz Makarske, i to korisnik tamošnjega doma za starije i nemoćne osobe. U odnosu na jučerašnji dan, još je 8 osoba izliječeno od koronavirusa te je do sada ukupno izliječeno 278 osoba. Nažalost, i jučer je zabilježen smrtni slučaj u Splitu o čemu je kratko izvijestio dr. Julije Meštrović iz Kliničkoga bolničkoga centra. Riječ je o osobi koja je bila korisnica splitskoga doma za starije i nemoćne osobe te je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid infekciju.

Od 89 osoba na bolničkom liječenju, njih 78 iz domova za starije i nemoćne osobe
Prema podacima županijskoga Stožera civilne zaštite, 89 osoba je hospitalizirano, a od toga 78 iz domova za starije i nemoćne osobe. Na respiratoru je 9 osoba, i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske. U samoizolaciji se nalaze 99 zdravstvena djelatnika, a u karanteni hotela Zagreb na Duilovu 11 osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 2. svibnja, da je na području županije samo jedna novooboljela osoba od koronavirusa te je do sada ukupno 498 osoba bilo zaraženo od toga novog virusa

Podjelite:

You may also like...