Posjetite Salon namještaja DC DESIGN, Malačnica 16, 21400 Supetar DC Suhopolje
Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Vili Beroš video linkom poručio Bračanima okupljenima na predizbornom skupu u Supetru: “Pokazali smo koliko možemo, koliko znamo i kako voditi Hrvatsku”

HDZ-ov predizborni skup kandidata s liste X. izborne jedinice, kojim je završen jučerašnji predizborni program na Braču, održan je sinoć na terasi hotela “Osam” u Supetru.

Vili Beroš obratio se otočanima video linkom
Skupu su nazočili brojni članovi i simpatizeri stranke iz Supetra, ali i ostalih bračkih mjesta, došavši podržati kandidate za Sabor koji će se natjecati na predstojećim parlamentarnim izborima 5. srpnja. Listu je jučer na Braču predvodio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u pratnji HDZ-ove kandidatkinje za Sabor Danice Baričević iz Supetra i još nekoliko članova koji su cijeli dan obilazili bračke općine i susretali se s otočanima. Iako je bio najavljen dolazak ministra zdravstva dr. Vilija Beroša, nositelja te HDZ-ove liste za južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačku neretvansku, na predizborni skup, zbog sastanka Nacionalnoga stožera civilne zaštite i konferencije za medije, ipak nije stigao na Brač, ali se zato poklonicima HDZ-a obratio video porukom.

“Moji su interesi vezani uz zdravstveni sustav”
— Kao vaši zastupnici u hrvatskom Saboru i dalje ćemo voditi računa o zastupanju vaših interesa. Kao nositelju liste moji su interesi vezani uz zdravstveni sustav, istaknuo je Beroš, podsjetivši kako je početkom godine postao ministar sa željom unaprijeđivanja i poboljšanja zdravstvenoga sustava u Hrvatskoj. Osvrnuvši se na epidemiju koronavirusa, dr. Beroš poručio je kako je hrvatska Vlada reagirala snažno, odlučno i jako te kako je za određeni period suzbijeno širenje virusa.

Govor Vilija Beroša popraćen pljeskom
— Nismo se borili samo na zdravstvenom planu, nego i na ekonomskom. Ovo što je hrvatska Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem napravila u zaštiti ekonomskih interesa veliki je iskorak. Preko 500.000 ljudi dobilo je financijska sredstva za treći, četvrti i peti mjesec, istaknuo je Beroš, čiji je obraćanje video linkom bilo popraćeno pljeskom okupljenih. Ukazao je i na krize koje su, kako je rekao, u modernom društvu sve češće.

“Odabir na ovim izborima ne bi trebao biti težak”
U predizbornom ozračju Beroš je poručio kako Hrvatsku trebaju voditi oni koji su se dokazali znanjem i iskustvom. — Hrvatskoj treba jasna vizija budućega razvoja, zatim određeno iskustvo u rješavanju te rezultati rada. Pokazali smo koliko možemo, koliko znamo i kako voditi Hrvatsku. Ako govorimo s toga aspekta, odabir na ovim izborima ne bi trebao biti težak, istaknuo je Beroš i dodao: — Biramo između onih koji su dokazali da znaju i mogu voditi Hrvatsku i između onih koji tek promišljaju svoj put, koji mijenjaju opcije i kandidate vrlo brzo. To sigurno ne želite, zbog vas i naše djece kojima moramo osigurati perspektivu, snažnu i sigurnu Hrvatsku u budućnosti. I to ćemo napraviti, poručio je dr. Beroš okupljenim članovima HDZ-a i simpatizerima te stranke.

Iako je bio najavljen dolazak ministra zdravstva dr. Vilija Beroša, nositelja HDZ-ove liste za južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačku neretvansku, na predizborni skup, zbog sastanka Nacionalnoga stožera civilne zaštite i konferencije za medije, Beroš ipak nije stigao na Brač, ali se zato poklonicima HDZ-a koji su se okupili na terasi hotela “Osam” u Supetru obratio video porukom (foto: J. Bašić)

Ustroj hitne helikopterske službe i specijalističkih pregleda na otoku
Osvrnuvši se zdravstveni sustav s naglaskom na hrvatske otoke, Beroš je ukazao na potrebu nužne uspostave hitne helikopterske i medicinske službe. Podsjetio je da mu je kao otočaninu poznato koliko je transport pacijenata do kopna često problematičan te koliko se vremena troši na transport, a pri tom često, rekao je, ugrožava i sami uspjeh liječenja.

Vraćanje pacijenata u fokus
Najavio je i promjene za otočane što se tiče specijalističkih pregleda. — Putovanje otočana na specijalističke preglede financijski je i vremenski gubitak. Organizirat ćemo da specijalisti različitih specijalnosti putuju na otok. Vraćanje pacijenata u fokus jedna je od odrednica našega budućega zdravstvenog plana. Osim toga, radit ćemo i na jačanju primarne zdravstvene zaštite. Borit ćemo se za vaše interese, poručio je. Napomenuo je kako su u središtu HDZ-a i tradicionalne vrijednosti, poput domovine, obitelji, naroda i Domovinskoga rata koje se, istaknuo je, moraju njegovati. — Potpuno je jasno da trebamo biti okrenuti prema budućnosti i moramo imati jasnu viziju razvoja Hrvatske. HDZ ima viziju, a samo vizionari pobjeđuju, poručio je dr. Beroš, pozvavši otočane da na izborima svoj glas daju HDZ-u.

Boban: Gotovo svako mjesto na Braču ima svoju novu luku
Župan Boban osvrnuo se na govor nositelja HDZ-ove liste, prenijevši mu pozdrave brojnih otočana iz svih bračkih općina. Napomenuo je kako se na otocima toliko luka i obala nije napravilo još od Austro-Ugarske, kao što se napravilo po vertikali HDZ-ove vlasti. — Samo na Braču, Supetar, Postira, Pučišća i Milna dobili su nove luke, a u pripremi je i Bol, poručio je župan Boban praćen pljeskom okupljenih.

Javljanje iz Zagreba Vilija Beroša s pozornošću je pratio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je dr. Berošu prenio pozdrave otočana iz svih bračkih općina (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...