Grad Supetar

Vladimira Mascarell: Ako Ustavni sud odbije pokušaj referenduma, potvrdit će se da Stožer neustavno odlučuje o ljudskim pravima

Vladimira Mascarell iz Udruge “Za naš Supetar” komentirala je danas, 16. studenoga, inicijativu kojom će se prikupljati potpisi za raspisivanje referenduma protiv uvođenja covid-potvrda koje su stupile na snagu po odluci Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Hoće li Ustavni sud uvažiti referendumsko pitanje?
— Referendumom (protiv covid-potvrda) se ne može odlučivati o ljudskim pravima jer to Ustav ne dopušta! No pokušajem referenduma, ako Ustavni sud reagira odbijanjem zbog gore navedenoga razloga, potvrdit će se da Stožer neustavno odlučuje o ljudskim pravima. CACH 22, kako je to dobra svevremenska antiratna knjiga, objavila je na Facebooku Mascarell.

Inicijativu za prikupljanjem potpisa kojim bi se pokrenuo referendum protiv covid-potvrda danas je najavila politička stranka MOST nezavisnih lista, dodavši kako će o svemu obavijestiti javnost nakon što se u dogovoru s pravnim stručnjacima definira referendumsko pitanje.

MOST je objavio najavu da će pokrenuti prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv covid-potvrda

Podjelite:

You may also like...