Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vlasnik pekare trebat će prije ishođenja dozvole dodatno precizirati molbu i dostaviti idejni projekt

Vlasnik obrta za proizvodnju i trgovinu Pekara Bol Fitim Čollaku zatražio je od vijećnika Općinskoga vijeća u Bolu da mu izda dozvolu za postavljanje prodajnoga kioska za prodaju kruha i peciva u Bolu, i to na čestici 6/1 k.o. Bol.

Napomenuo je u zamolbi da bi kiosk bio pokretan, jedan od tipskih proizvoda na tržištu. Naveo je kako se dugi niz godina bavi pekarstvom te da su on i njegova obitelj u Bolu od 2004. godine. Osim proizvodnjom kruha, peciva, bureka i savijača, obrt se bavi i slastičarskim proizvodima te ih plasira kroz vlastitu prodaju.

Vijećnik Šćepanović: Trebamo standardizirati izgled kioska
Čollaku se obratio Općini s obzirom da je ona nadležna za izdavanje dozvole prema Zakonu o trgovini. U raspravi vijećnik Ivica Šćepanović istaknuo je da bi Općina Bol trebala točno propisati izgled kioska, a kako bi se poštivale ambijentalne značajke podneblja. Mišljenja je kako bi se na taj način izbjeglo naruženje okoliša. — Trebamo standardizirati izgled tih kioska, rekao je vijećnik, dodavši kako to neće biti ni prva ni posljednja zamolba kad su u pitanju kiosci. Vijećnik Matko Baković odgovorio je kako bi se kiosk nalazio na privatnoj površini, a Općina samo treba izdati dozvolu.

Kiosci otvaraju i pitanje minimalnih tehničkih uvjeta
Načelnik Bola Tihomir Marinković primijetio je kako se radi o delikatnom pitanju. — Ako se otvori ova “priča”, postoji mogućnost da ti kiosci budu preopterećeni. Mnogo različitih kioska može naružiti prostor. Pitanje je i infrastrukturnoga opremanja tih prostora. Kiosci moraju imati ostvarene minimalne tehničke uvjete. Ne mogu se prodavati pekarski proizvodi, a da se u tom objektu ne mogu oprati ruke. Kiosci moraju imati vodu, struju te odvodnju koja će biti kvalitetna. Moramo biti vrlo oprezni, jer to može eskalirati, istaknuo je Marinković.

Prije odluke vlasnik će trebati dostaviti idejni projekt
Vijećnici su na kraju zaključili da će se od vlasnika obrta Čollakua zatražiti dodatno preciziranje molbe, odnosno da dostavi Općini Bol idejni projekt, točnu lokaciju postavljanja kioska, objašnjenje prometnoga pristupa kiosku, kako se planira priključiti na komunalnu infrastrukturu te ishoditi minimalne tehničke uvjete.

Šetnica prema plaži Zlatni rat u Bolu (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...