Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Za cijeli Brač od sutra do 30. ožujka na snazi mjera prestanka rada dječjih vrtića

Za cijeli Brač od sutra, 16. ožujka, na snazi će biti mjera prestanka rada dječjih vrtića. Odlučio je tako Krizni stožer otoka Brača prema smjernicama Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja koronavirusa.

Smanjen broj djece u vrtiću
Zabrinutost roditelja te brojne upite potvrdila je i ravnateljica Dječjega vrtića “Mrvica” u gradu Supetru Irena Caglević, rekavši da među roditeljima vlada zabrinutost. Naglasila je na sastanku Kriznoga stožera Brača da je posljednjih dana u padu broj djece koju roditelji dovode u vrtić, napomenuvši pri tom da se u prostorima vrtića provode aktivnije higijenske mjere među djecom i zaposlenicima.

Ravnateljica najavila mogućnost zatvaranja vrtića
Još u četvrtak, 12. ožujka, ravnateljica Caglević na mrežnim stranicama Dječjega vrtića upoznala je roditeljima s mogućnošću zatvaranja te ustanove. — U slučaju pogoršanja stanja u našoj zemlji, zbog virusa Covid-19 (Corona virus), vrtić će obustaviti svoj rad. Cilj ove obavijesti nije širenje panike, već upoznavanje roditelja s mogućim ishodom situacije, kako bi na vrijeme mogli osigurati alternativno rješenje za čuvanje djece, stoji u poruci ravnateljice Caglević.

Mjera na snazi do 30. ožujka
Mjera prestanka rada dječjih vrtića bit će na snazi do 30. ožujka. — O eventualnom ukidanju mjere ili produženju bit ćete na vrijeme obaviješteni, objavili su iz bračkoga Kriznoga stožera.

Sukladno mjerama Kriznoga stožera otoka Brača i smjernicama Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja koronavirusa COVID-19, od sutra je na snazi mjera privremenog prestanka rada dječjih vrtića na području otoka Brača (izvor: Dječji vrtić Mrvica)

Podjelite:

You may also like...