Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

ZA SVAKU POHVALU Posada broda dala ruku i odvratila: “Bar znamo da je za dobru stvar”

Lijepa i humana gesta. Od srca k srcu. Ovaj put dolazi s trajekta “Marjan”, i to od posade broda, prenio je na svojem Facebooku danas, 26. svibnja, Crveni križ Brač koji je otišao na trajekt po ukrcane pakete koji su od iznimne važnosti za korisnike na otoku i ostao ugodno iznenađen susretljivošću i pomoći članova posade. No, to nije bilo samo jednom, ističu iz Crvenoga križa, bračke humanitarne organizacije.

Puno malih stvari prođu neopažene
— Puno ljudi, puno malih stvari koje nas okružuju shvaćamo zdravo za gotovo. Prođu neopažene, nezamijećene. A ne bi trebale, prisjećaju se iz Crvenoga križa nakon što su danas uz pomoć DVD-a Supetar otišli na trajekt po hranu koja je bila ukrcana.

Paket po paket
— Dok smo ukrcavali, primjetio nas je dio posade i tiho, bez iti jedne riječi počeli su i oni – paket po paket. Pokušali smo ih dobronamjerno odgovoriti od toga: “Ljudi, cili radni dan je pred vama, oznojit ćete se”, ali oni su onako uz smješak samo tiho odvratili: “Bar znamo da je za dobru stvar”, prenijeli su svoje iskustvo s trajekta “Marjan”.

Kad je kod posade u sigurnim je rukama
Iz Crvenoga križa ističu kako su u vrijeme ove krize sve posade sa svih trajekata uvijek spremno priskočile u pomoć, uz lijepu riječ i podršku njihovu radu. — Kad ti iz Splita stiže za korisnika terapija od životne važnosti, oprema za interventni tim, sanitetski materijal, hrana, ma šta god, a znaš da je to u sigurnim rukama kad je kod posade, naravno da moraš tim ljudima bit zahvalan… uvijek… Ljudi, neka vas čuva dragi Bog, poručili su iz bračkoga Crvenoga križa.

Podjelite:

You may also like...