Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Započela gradnja novoga vatrogasnoga doma u Supetru; grad Supetar i tri bračke općine sudjeluju u projektu vrijednom 20,4 milijuna kuna

Pred gradom Supetrom vrlo je važan projekt; izgradnja nove zgrade Dobrovoljnoga vatrogasnog društva koja je ujedinila nekoliko bračkih jedinica lokalne samouprave u zajednički projekt. Osim Supetra, u projekt su uključene općine Sutivan, Nerežišća i Postira, pa će novi vatrogasni dom biti ustvari zajednički vatrogasni dom grada Supetra i spomenutih bračkih općina.

Projekt vrijedan 20,4 milijuna kuna
U poslovnoj zoni “Žedno–Drage” niknut će novi vatrogasni dom, projekt težak 20,4 milijuna kuna, a u vrijednost navedene investicije uključeno je osim izgradnje također i opremanje vatrogasnog doma. U projekt se krenulo još 2014. godine, a nakon pripreme dokumentacije, idejnoga i glavnoga projekta, ishođena je 2017. godine i građevinska dozvola.

Ugovor o izgradnji vatrogasnoga doma na poslovnoj zoni “Žedno-Drage” potpisan je lani, 14. listopada, a radove izvodi tvrtka Lavčević d.d. (foto: J. Bašić)

Novi dom potreban supetarskim vatrogascima
Ugovor o izgradnji vatrogasnoga doma potpisan je lani, 14. listopada, u gradskoj vijećnici, a početkom ove godine prionulo se izgradnji doma koji je nasušno potreban supetarskim vatrogascima. Još ranije, vrijedni i požrtvovni vatrogasci projekt izgradnje vatrogasnoga doma nazvali su “povijesnim danom za njih”, svjesni kako zaslužuju bolje uvjete rade i kako će s novim uvjetima vatrogasna zaštita i poslanje biti podignuti na višu razinu.

Vatrogasni dom trebao bi biti gotovo u 2021. godini
Još pri potpisivanju ugovora o izgradnji toga doma, čiji se završetak očekuje u 2021. godini, gradonačelnica Supetra Ivana Marković pojasnila je važnost projekta riječima: — Zajedničkom procjenom zaštite od požara došli smo do zajedničkoga plana, a to je izgradnja zajedničkoga vatrogasnog doma i nabava potrebne opreme. Međusobna suradnja grada Supetra i triju općina omogućila nam je da povučemo mjere iz Europske unije. Projekt smo predstavili nadležnom Ministarstvu, otvorila se mjera te smo se prijavili, pojasnila je tada gradonačelnica Marković, istaknuvši da će se projekt financirati s gotovo 15,0 milijuna kuna iz fondova Europske unije.

Mate Šakić: Cilj naše tvrtke je završiti objekt u roku koji je određen ugovorom
Prema riječima gradonačelnice, grad Supetar projekt će financirati s 10 posto, dok će isti iznos, podijeljen na tri dijela, pokriti općine uključene u projekt. Radove na izgradnji vatrogasnoga doma izvodi tvrtka splitska Lavčević d.d., čiji je predsjednik Uprave Marko Šakić najavio da je cilj tvrtke završiti objekt u roku koji je određen ugovorom. — Naš je interes što prije staviti objekt u funkciju, poručio je Šakić, najavivši da će na gradilištu glavni i odgovorni voditelj projekta biti Darko Poth.

u projekt izgradnje novoga vatrogasnoga doma u poslovnoj zoni “Žedno-Drage” osim grada Suptra uključene su i tri bračke općine: Postira, Nerežišća i Sutivan. Projekt je vrijedan 20,4 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se u 2021. godini (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...