Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Zaražen jedan zaposlenik gradske uprave; službenici iz dijela zgrade gdje je radio poslani u dobrovoljnu izolaciju. Gradonačelnica Marković: “Osobno nisam bila u kontaktu s oboljelim”

Gradonačelnica Ivana Marković objavila je na Facebooku da je kod jednoga od zaposlenika gradske uprave potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Marković je pojasnila da se radi o zaposleniku koji putuje iz Splita i koji je u ponedjeljak, 16. studenoga, osjetio prve simptome te nije došao na posao, već je, kako je izvijestila, kontaktirao svoju liječnicu u Splitu nakon čega je upućen na testiranje.

Donji kat zgrade zatvoren i izoliran, a prostori će se dezinficirati
— Gradska uprava odmah je postupila prema protokolu sprječavanja širenja virusa. O svemu je izviješten dežurni epidemiolog u Supetru, popisani su i obaviješteni svi kontakti zaraženoga djelatnika te nikome od djelatnika gradske uprave na adresi Vlačica 5 nije još određena samoizolacija, ali su zbog predostrožnosti svi službenici s donjega kata zgrade, u kojemu je radio oboljeli djelatnik, upućeni da ostanu doma u dobrovoljnoj izolaciji. Cijeli spomenuti donji kat zgrade zatvoren je i izoliran, a svi prostori uprave bit će dezinficirani, objavila je gradonačelnica Marković, napomenuvši kako do daljnjega gradska uprava neće raditi sa strankama.

Gradonačelnica: Službenici se međusobno ne miješaju
Marković je naglasila da je od pojave virusa gradska uprava u potpunosti prilagodila svoj rad odlukama, naputcima i preporukama Nacionalnoga stožera civilne zaštite, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i preporukama Stožera civilne zaštite Grada Supetra. — Uprava, osim na dva kata u zgradi na adresi Vlačica, djeluje na još dvije različite lokacije, službenici se međusobno ne miješaju, osim u izvanrednim okolnostima kada nose maske, a svi se spomenuti prostori dezincifiraju. Rad sa strankama je ograničen od 8.00 do 11.00 sati i maske su obvezne, pojasnila je supetarska gradonačelnica. Napomenula je da osobno nije bila u kontaktu s oboljelim, a u petak je, navela je, bila službeno odsutna.

— Našemu oboljelom djelatniku ovim putem želimo brz i potpun oporavak, a građane Supetra molimo za strpljenje i razumijevanje te ih još jednom pozivamo da se u svomu svakodnevnom životu i radu pridržavaju svih propisanih mjera zaštite, poručila je gradonačelnica Marković.

O svemu je izviješten dežurni epidemiolog u Supetru, popisani su i obaviješteni svi kontakti zaraženoga djelatnika te nikome od djelatnika gradske uprave na adresi Vlačica 5 nije još određena samoizolacija, ali su zbog predostrožnosti svi službenici s donjega kata zgrade, u kojemu je radio oboljeli djelatnik, upućeni da ostanu doma u dobrovoljnoj izolacij (zgrada gradske uprave u Supetru / foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...