Grad Supetar

Zaraženi iz Bola, Nerežišća, Postira, Selca i Supetra

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 20. ožujka, da je od ukupno 853 obrađenih testova 213 osoba zaraženo koronavirusom. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, svaka četvrta osoba pozitivna je na Covid-19.

Među zaraženima koronavirusom iz podataka NZJZ-a je i 6 osoba s otoka Brača, i to 2 osobe iz Nerežišća te po 1 osoba iz Bola, Postira, Selca i Supetra.

Iz Splita 85 zaraženih osoba
Najveći broj novozaraženih, njih 85, su iz Splita, zatim 19 iz Makarske, 17 iz Kaštela, 12 iz Trogira, 10 iz Sinja, 8 iz Solina, 6 iz Dicma, 5 iz Hrvaca, 4 iz Dugoga Rata, Imotskoga, Omiša, Trilja i Tučepa, 3 iz Zagvozda, 2 iz Muća, Podstrane, Segeta i Šestanovca te 1 osoba iz Baške Vode, Brela, Ciste Provo, Dugopolja, Gradca, Komiže, Marine, Okruga, Otoka, Podgore, Prološca, Runovića, Staroga Grada i Visa.

Raste broj osoba koje se liječe u splitskomu KBC-u
Od ukupnoga broja novooboljelih, 148 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2.276 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 85 Covid pozitivnih osoba, dok je 14 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je muška osoba koja je imala 49 godina. Uz brojne komorbiditete osoba je bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

Na liječenju u KBC-u Split na Križinama danas, 20. ožujka, nalazi se 85 osoba koje su pozitivne na Covid-19, a 14 pacijenata je zbog kliničkoga stanja na respiratoru (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...