Grad Supetar

ZAŠTO ŠUTE NAČELNICI Oglasio se i Frane Lozić iz Milne: Zar pitanje zdravstvene zaštite na otoku nije naš zajednički problem?

Načelnik Općine Milna Frane Lozić (SDP) oglasio se danas, 1. rujna, na Facebooku, pridruživši se javnim istupima supetarske gradonačelnice i stranačke kolegice Ivane Marković o problematici zdravstvene zaštite na otoku.

Proteklih dana ponovno se u središtu interesa pojavio pitanje rada specijalističkih ambulanta na Braču, a pokrenuo ga je odlazak medicinske sestre iz ginekološke ordinacije u Supetru. Sve glasnije se govori i o odlasku dr. Branka Jašića, aktualnoga ginekologa, koji je u ordinaciji pri Domu zdravlja pristao raditi na pola radnoga vremena s obzirom da se dr. Jašić nalazi u mirovini. Na pola radnoga vremena radi i bračka pedijatrica dr. Suada Purić, a sljedeće godine pojavit će se i pitanje dr. Marije Matulić, radiologinje, koja bi također trebala otići u mirovinu.

Lozić prozvao županijski Dom zdravlja i Ministarstvo
— Prije svega pitam sebe, a onda i sve moje kolege čelnike bračkih općina zar ćemo se i dalje praviti kao da pitanje zdravstvene zaštite na našem otoku nije naš zajednički problem. Zar kronični nedostatak doktora nije NAŠ problem. Zar cijela ova otužna priča ovih dana koja se vrti oko ginekologa, pedijatra a sutra i radiologa nije NAŠ problem. Kolege načelnici, to jest naš problem, ali je prije svega nama nametnuti problem od strane onih koji su odavno prije morali poduzeti sve mjere kako do ovoga ne bi došlo. Od strane onih koji su plaćeni da rješavaju ovakve probleme, prije svega od Doma zdravlja splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva, objavio je Lozić.

Sustav je potpuno zakazao na otoku
Načelnik Lozić ističe da većinu specijalističkih pregleda otočani već odavno ne mogu dobiti na otoku na kojemu žive. — Kolegica gradonačelnica Ivana Marković neumorno ukazuje i dokazuje kako je sustav zdravstvene zaštite gotovo potpuno zakazao na našem otoku, a odgovorni izvlače besmislena opravdanja. Točno je da smo svi mi koji vodimo naš otok, sve bračke općine i grad Supetar odavno ponudili da financiramo dodatni prihod lječnicima, specijalizantima koji bi došli raditi na Brač. Jasno smo pokazali da smo spremni odreči se nekih drugih investicija u korist poboljšanja zdravstvene zaštite naših otočana, majki, djece i svih koji žive na otoku i znaju kako je živjeti na otoku. I to ne samo u financijskoj potpori, nego i osiguranju smještaja i drugih troškova. Ali naravno i uz obvezu da ti liječnici obvežu se na najmanje 5 godina rada na našemu otoku, napisao je načelnik Milne.

Lozić o jedinstvenomu otoku Braču
Lozić se pita i gdje je sve stalo. — Kolege, pozivam vas i apeliram na sve vas da damo punu podršku kolegici Ivani i zajedno, kao jedinstveni otok Brač, odlučno i s konkretnim prijedlozima nastupimo prema Domu zdravlja naše županije i samom županu, objavio je na Facebooku.

Dr. Rađa tvrdi da dr. Jašić politizira slučaj
Pitanje zdravstvene zaštite proteklih dana otvorio je bizaran slučaj ginekološke ordinacije u Supetru koja je ostala bez Interneta i telefona. Gradonačelnica Marković iskoristila je taj slučaj kako bi javno prozvala županijski Dom zdravlja zbog neplaćenih računa u toj ordinaciji. Nije trebalo dugo čekati na odgovor prve osobe Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marka Rađe koji je u priopćenju medijima istaknuo kako Dom zdravlja ne može plaćati račune od privatne ordinacije te da je dr. Jašić mogao koristiti Internet Doma zdravlja kao i sve druge službe te zdravstvene ustanove. Ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Rađa istaknuo je u očitovanju da gradonačelnica Marković laže, a liječnik Jašić politizira slučaj.

načelnik Općine Milna Frane Lozić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...