Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Zastupnica Baričević danas u Saboru zapitala: “Što možemo učiniti za djecu na otocima da im osiguramo veći napredak?”

Saborska zastupnica Danica Baričević (HDZ) osvrnula se danas, 15. listopada, u Hrvatskomu saboru na izvješće pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević. Baričević je ustvrdila da djeca koja žive na otocima nemaju jednake mogućnosti za kvalitetan odgoj i obrazovanje kao djeca na kopnu te se na taj način u Saboru založila za ravnopravnost djece u odgoju i obrazovanju.

Zemljopisni položaj i slaba prometna povezanost utječu negativno
U prilog tomu navela je i podatke ankete koja je provedena među ispitanicima u otočnim vrtićima te osnovnim i srednjim školama. — Ispitanici su u anketi istaknuli da zemljopisni položaj i slaba prometna povezanost negativno utječu na pravodobno i učinkovito postupanje službi koje su uključene u skrb te odgoj i obrazovanje djece. Isto tako utječu i na pohađanje edukacija te stručno napredovanje sudionika u odgojno-obrazovnom radu, istaknula je zastupnica Baričević.

Danica Baričević: Što možemo učiniti da se otočkoj djeci osigura veći napredak?
U tom kontekstu HDZ-ova zastupnica s Brača postavila je i sljedeće pitanje pravobraniteljici za djecu: — Što Sabor može učiniti da se djeci na otocima osigura veći napredak u njihovim pravima u svjetlu većih ulaganja u odgojno-obrazovne ustanove i ostvarivanje kadrovskih uvjeta?

Pravobraniteljica za djecu: Trebamo razmišljati o većoj jednakosti djece
Pravobraniteljica Pirnat Dragičević odgovorila je kako su prava djece na otocima posebna tema kojom se bavi ured pravobranitelja za djecu. Spomenula je tako planirani simpozij o pravima djece na otocima, a koji se trebao održati u svibnju ove godine. — Svi zajedno trebamo razmišljati o većoj jednakosti djece, o mogućnosti odrastanja djece i u tomu smislu pružiti pomoć jedinicama lokalne samouprave, ali i poduzimati mjere kojima će se osigurati veće mogućnosti djece, poručila je Pirnat Dragičević.

Svaka brojka ima svoje ime i prezime
Zastupnica Baričević aktivno sudjeluje u radu Hrvatskoga sabora u svomu prvom saborskom mandatu. Prošloga tjedna tako je sudjelovala u pojedinačnoj raspravi nakon izvješća pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2019. godinu. — Ravnopravnošću spolova kao žena i političarka aktivno se bavim već godinama, osobito na terenu u mojoj Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dosta dobro sam upoznala ovu problematiku i s velikim zanimanjem sam pročitala izvješće o radu pravobraniteljice za 2019. godinu. No, specifičnost ovoga jest da gotovo svaka brojka ovdje zapravo ima svoje ime i prezime i na žalost predstavlja osobe koje su bile izložene različitim oblicima neravnopravnosti, diskriminacije ili nasilja, istaknula je Baričević, uputivši pri tom na važnost konkretnijih prijedloga i mjera za rješavanje pojedinih problema. Navela je potrebu otvaranja novih skloništa za žrtve nasilja u obitelji te za povećanje financijskih sredstava za postojeća skloništa.

Zastupnica HDZ-a Danica Baričević u Hrvatskom saboru osvrnula se danas, 15. listopada, na izvješće pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, istaknuvši kako djeca koja žicve na otocima nemaju jednake mogućnosti za kvalitetan odgoj i obrazovanje te potaknula na veće ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove

Podjelite:

You may also like...