Zatraženo od Nacionalnoga stožera uvođenje strožega nadzora trajektnoga prijevoza, a najavljen i povratak propusnica za kretanje po otoku

Na sastanku Kriznoga stožera otoka Brača sa županijskim Stožerom civilne zaštite i županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo koji je danas, 8. svibnja, održan u Supetru razmatrana je trenutna trenutna epidemiološka situacija na Braču prema kojoj su trenutno 22 pozitivne osobe na koronavirus od 37 kontakata kojima su jučer uzeti uzorci.

Vraćaju se mjere od 23. ožujka
— Dogovoreno je da se od Nacionalnoga stožera civilne zaštite za područje čitavoga otoka do razrješenja trenutno nepovoljne epidemiološke situacije, dakle na razdoblje ne manje od 14 dana, zatraži ponovno uvođenje svih mjera koje su na snazi bile dana 23. ožujka 2020. godine, priopćio je Krizni stožer.

Uvodi se stroži nadzor putovanja trajektom
Napomenuo je kako to podrazumijeva ponovno uvođenje strožega nadzora trajektnoga prijevoza, kao u putovanja po otoku, odnosno između bračkih mjesta, a što po svemu sudeći znači ponovno uvođenje propusnica. Odluku će donijeti Nacionalni stožer. Od sutra u pomoć bračkom epidemiologu dr. Nađanu Šeriću i epidemiološkoj službi doći će još epidemiolog, a dogovoreno je i stacioniranje jednoga mobilnoga tima za uzimanje uzoraka na otoku.

— Dogovoreno je da se od Nacionalnoga stožera za područje čitavoga otoka do razrješenja trenutno nepovoljne epidemiološke situacije, dakle na razdoblje ne manje od 14 dana, zatraži ponovno uvođenje svih mjera koje su na snazi bile dana 23. ožujka 2020. godine, priopćio je Krizni stožer, napomenuvši kako to podrazumijeva ponovno uvođenje strožega nadzora trajektnoga prijevoza (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...