PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Zatvoren podračun Kriznoga stožera otoka Brača; zadnjom donacijom kupljeno 22.500 zaštitnih maski za učenike i djelatnike škola

Krizni stožer otoka Brača objavio je konačni izvještaj o donacijama i nabavci higijenskih i ostalih potrepština plaćenih s posebnoga računa za donacije.

Izvješće Kriznoga stožera otoka Brača prenosimo u cijelosti.

Jedinice lokalne samouprave potpisale su Sporazum
Jedinice lokalne samouprave s područja otoka Brača dana 13. ožujka 2020. godine na Koordinaciji gradonačelnice Grada Supetra i općinskih načelnika općina na otoku Braču suglasno su utvrdile, u cilju koordiniranja svih aktivnosti na otoku Braču vezano za provođenje mjera zaštite od epidemije koronavirusa (COVID-19), optimalnoga iskorištavanja angažmana članova stožera civilne zaštite na otoku Braču te kvalitetnijega informiranja javnosti, osnivanje Kriznoga stožera otoka Brača. U tu svrhu jedinice lokalne samouprave otoka Brača su potpisale Sporazum.

Sporazumom definirano u što će se utrošiti prikupljena sredstva
Sporazumom je utvrđeno da će se sredstva prikupljena na podračunu koristiti za nabavku rukavica, higijenskih potrepština, dezinfekcijskih sredstava za potrebe cijeloga otoka Brača te ostalih potrepština u skladu s dogovorima. Na podračun ukupno je uplaćen iznos od 110.114,26 kuna te su s istoga podračuna izvršene nabavke zaštitnih maski i ostaloga materijala za potrebe svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču.

Zadnjom nabavkom su nabavljene zaštitne maske za sve osnovne i srednje škole na području našega otoka, učenike i profesore. Podračun je zatvoren s danom 29. 1. 2021, stoji u izvješću Kriznoga stožera otoka Brača.

Osigurane zaštitne maske za sve bračke škole
Prema riječima gradonačelnice Supetra Ivane Marković, koja je bila zamjenica načelnika bračkoga Kriznoga stožera Nikole Martinić Dragana, zadnjom donacijom kupljeno je 22.500 komada maska, dječjih i maski za odrasle, i to za sve učenike i zaposlenike svih škola na Braču. — Ovim putem u ime svih načelnika otoka Brača, svih onih koji su sudjelovali u radu Kriznoga stožera otoka Brača kada je to bilo nepotrebnije zahvaljujem od srca, poručila je gradonačelnica Marković.

– Sporazumom je utvrđeno da će se sredstva prikupljena na podračunu koristiti za nabavku rukavica, higijenskih potrepština, dezinfekcijskih sredstava za potrebe cijeloga otoka Brača te ostalih potrepština u skladu s dogovorima. Na podračun ukupno je uplaćen iznos od 110.114,26 kuna te su s istoga podračuna izvršene nabavke zaštitnih maski i ostaloga materijala za potrebe svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču, stoji u završnomu izvještaju Kriznoga stožera otoka Brača (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...