Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Završena prva faza zaobilaznice u Sutivanu. Županijska uprava za ceste sudjelovala u projektu s 4 milijuna kuna. Načelnik Ranko Blažević: “Zaobilaznica je potrebna za budući razvoj općine”

Završena je prva faza zaobilaznice u Sutivanu, vrlo važan projekt tamošnje općine za koji je doslovno živjela cijela općinska vlast. Završetkom turističke sezone protekle godine, prionulo se nastavku radova na zaobilaznici koji su započeli još u svibnju.

Projekt vrijedan 12 milijuna kuna
Projekt zaobilaznice u Sutivanu vrijedan je 12 milijuna kuna, od čega je općina Sutivan iz vlastitih sredstava uložila 5 milijuna kuna, a Županijska uprava za ceste sufinancirala je projekt s 4 milijuna kuna. Treba istaknuti da je tvrtka Ilić dvor hotel d.o.o. donator projektu s 3 milijuna kuna.

Ranko Blažević: Projekt je utjecao na razvoj cestovnoga sustava
— Zaobilaznica je dugi niz godina bila prioritet broj jedan za općinu Sutivan. Ona je izuzetno potrebna za budući razvoj općine. Njenom izgradnjom se ‘olakšao’ promet mjesnim cestama. Projekt je utjecao na razvoj cestovnoga sustava u funkciji integracije županijskoga prostora te potakao razvoj centra mjesta, istaknuo je za BRAČ danas mladi načelnik Sutivana Ranko Blažević, koji u Sutivanu zajedno sa svojim timom planira, osmišljava i realizira projekte od strateškoga interesa za općinu na čijem je čelu. Dodao je da je priobalni dio mjesta u duljini od 1 km polovicu godine otvoren samo za pješake.

– Do sada je Županijska uprava za ceste u projekt zaobilaznice uložila 4 milijuna kuna. Očekujemo da će nas i u ovoj godini financijski pratiti, rekao je načelnik općine Sutivan Ranko Blažević (foto: J. Bašić)

Prva faza zaobilaznice izgrađena u cijelosti
Kolika je važnost toga projekta za Sutivan potvrđuje i činjenica da se projektu pristupilo u dvije faze. Prva faza zaobilaznice u dužini od 950 m’ izgrađena je u cijelosti, dok je njezina druga faza, u dužini od 1937 m’, izgrađena djelomično, i to do područja Dekleva. Iz Općine ističu kako za obje faze zaobilaznice posjeduju građevinske dozvole. Povjerenje za obavljanje poslova na projektu Općina je ukazala nekoliko tvrtki. — Ovisno o fazi i vrstama poslova izvođači su bili PZC Split d.o.o., Patrlji d.o.o., o. g. Krešo Gabrić te Livel d.o.o., pojasnili su iz te bračke općine.

Načelnik Sutivana: Županijska uprava za ceste prati nas već godinama
Prvi čovjek u toj općini Blažević istaknuo je da općinu Sutivan već godinama u realizaciji projekta zaobilaznice prati Županijska uprava za ceste. — Ugovori se potpisuju na godišnjoj razini, ovisno o njihovim planiranim, tj. raspoloživim sredstvima. Do sada je Županijska uprava za ceste u projekt zaobilaznice uložila 4 milijuna kuna. Očekujemo da će nas i u ovoj godini financijski pratiti, rekao nam je načelnik Blažević.

Pred Općinom je projekt izgradnje novoga dječjeg vrtića
Napomenuo je da je dio trase, od Majakovca do Dekleve, uređen do bijeloga sloja, dok će se, prema podacima iz Općine, asfaltiranju toga dijela pristupiti čim budu dostupna sredstva iz proračuna Županijske uprave za ceste. Načelnik Blažević ujedno je najavio da je u godini koja je započela pred općinom Sutivan novi projekt, izgradnja novoga dječjeg vrtića, čija vrijednosti iznosi 17 milijuna kuna.

Prva faza zaobilaznice u Sutivanu u dužini od 950 m’ izgrađena je u cijelosti, dok je njezina druga faza, u dužini od 1937 m’, izgrađena djelomično, i to do područja Dekleva, poručili su iz općine Sutivan, istaknuvši da je vrijednost projekta 12 milijuna kuna, od čega je 5 milijuna kuna osigurano u općinskom proračunu, 4 milijuna kuna iz sredstava Županijske uprave za ceste, a 3 milijuna kuna darovala je tvrtka Ilić dvor hotel d.o.o. (izvor: sutivan.hr)

Podjelite:

You may also like...