PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Završilo i posljednje sučeljavanje predsjedničkih kandidata; točno u ponoć počinje izborna šutnja uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora

Posljednjom debatom predsjedničkih mandidata na Novoj TV večeras, 3. siječnja, došla je do kraja kampanja za nadolazeće izbore, a točno u ponoć započet će izborna šutnja uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju, 5. siječnja.

Zoran Milanović: Bit ću vam dobar predsjednik
– Izbor je jasan, Bit ću vam dobar predsjednik. Volim Hrvatsku, bez obzira sve naše razlike volimo svoju zemlju, ali nekad nismo svjesni što to znači. Za mene to znači svijest i ispravnost, zajednički put, zajednička povijest. Vjerujem svim srcem u pobjedu, ostajem u Hrvatskoj bez obzira na rezultat, nastavljam se boriti. Izađite i dajte mi glas, poručio je na kraju posljednje debate kandidat Zoran Milanović (SDP).

Kolinda Grabar Kitarović: Čvrsto ću se odupirati podjelama
– Ja sam vaša Kolinda, osoba koja vas nikad nije dijelila, koja je prema svima postupala jednako, čvrsto ću se odupirati podjelama, za mene je Hrvatska jedna, jednaka za sve. Izađite i zakoružite broj 2, poručila je biračima kandidatica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ).

Milanović osvojio 562.779 glasova, a Grabar Kitarović 507.626 glasova
Izborna šutnja trajat će do nedjelje, 5. siječnja, u 19.00 sati, do zatvaranja birališta, kada će biti objavljene prve projekcije izbornih rezultata. U prvome krugu predsjedničkih izbora, 22. prosinca, pobjednik je bio Zoran Milanović (SDP) s 29,55 posto, odnosno 562.779 osvojenih glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović osvojila 26,65 posto ili 507.626 glasova. Kandidat SDP–a pobjedu je odnio u gradu Zagrebu i sedam županija, dok je kandidatica HDZ–a pobijedila u osam županija. Značajan broj županija osvojio je Miroslav Škoro koji se, unatoč dobrom izbornom rezultatu, ipak nije uspio izboriti za drugi krug predsjedničkih izbora.

Zabranjena svaka izborna promidžba od ponoći
U tijeku izborne šutnje zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena rezultata i neslužbenih rezultata izbora, u sredstvima javnoga priopćavanja zabranjeno je objavljivanje fotografija, izjava i intervjua kandidata, odnosno nositelja lista.

točno u ponoć počinje izborna šutnja uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju, 5. siječnja (izvor: Profimedia)

Podjelite:

You may also like...