PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Želite li biti stipendirani kao učenik ili student? Prijavite se na natječaj Općine Postira koji je otvoren do 16. listopada

Općina Postira otvorila je početkom listopada natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Postira u školskoj 2019./2020. godini, a natječaj potpisuje načelnik Siniša Marović. Objavljeni natječaj potvrda je kako ta bračka općina nastavlja s novčanim potporama mladima koji se školuju za različita zanimanja.
Predmet natječaja je dodjela stipendija darovitim srednjoškolskim učenicima i studentima, zatim učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji i studentima poslijediplomskih studija, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Postira i čiji roditelj, odnosno staratelji ima prijavljeno prebivalište na području Općine Postira najkasnije do 31. prosinca 2019. godine.

Za srednjoškolce stipendija iznosi od 300 do 400 kuna
Prema podacima iz objavljenog natječaja, visina stipendije za učenike srednjih škola koji su ostvarili prosjek ocjena 5,0 iznosi 400,00 kuna mjesečno, a za učenike srednjih škola koji su ostvarili prosjek ocjena veći od 4,80 iznosi 300,00 kuna mjesečno.

Studentima prve godine pripast će 500,00 kuna, a ostalih godina studija od 400 do 600 kuna
Što se tiče visine stipedije za studente, ona za polaznike prve godine studija iznosi 500,00 kuna mjesečno, uz napomenu kako se stipendija odnosi i na one koji studiraju izvan Hrvatske. Za studente druge, treće i četvrte godine preddplomskoga studija, zatim prve i druge godine diplomskoga studija te druge, treće, četvrte, pete i šeste godine integriranoga studija, a koji studiraju u Hrvatskoj ili izvan nje te su ostvarili prosjek ocjena od 3,80 do 4,20 mjesečni iznos stipendije iznosit će 400,00 kuna. Za studente s nešto višim prosjekom ocjena, i to u rasponu od 4,20 do 4,60 stipendija iznosi 500,00 kuna, dok će oni s prosjekom ocjena od 4,60 do 5,00 biti stipendirani sa 600,00 kuna mjesečno.

Općina stipendira i studente iz socijalno ugroženih obitelji
U natječaju su definirani i iznosi stipendiranja studenata iz socijalno ugroženih obitelji. Studentima s prosjekom ocjena od 3,00 do 4,60 mjesečni iznos stipendije je 500,00 kuna, a za prosjek ocjena od 4,60 do 5,00 pripast će stipendija u visini od 600,00 kuna. Općina Postira stipendirat će i studente na poslijediplomskim studija, i to iznosom od 700,00 kuna mjesečno.

Prijave na natječaj moguće je podnijeti do 16. listopada
U natječaju je naznačeno da će se stipendija isplaćivati deset mjeseci u godini do završetka redovnog obrazovanja za koje je ona i odobrena. Propisani su također i uvjeti natječaja, kao i obrasci te popis dokumenata koje je potrebno dostaviti uz prijavu na objavljeni natječaj. Prijave je moguće podnijeti do 16. listopada (uključujući i taj datum) putem protokola ili uputiti na adresu Jedinstvenoga upravog odjela Općine Postira. Više o natječaju, uvjetima i načinu podnošenja prijave možete doznati na mrežnim stranicama Općine Postira www.opcina-postira.hr.
Iz Općine napominju kako će rezultati natječaja biti objavljeni u roku od 40 dana od dana zaključenja natječaja, to na internetskim stranicama Općine i oglasnoj ploči.

Prijave na natječaj za stipentiranje učenika i studenata moguće je podnijeti do 16. listopada (uključujući i taj datum) putem protokola ili uputiti na adresu Jedinstvenoga upravog odjela Općine Postira (foto: iz arhive)

Prijave na otvoreni natječaj za stipentiranje učenika i studenata moguće je podnijeti do 16. listopada (uključujući i taj datum) putem protokola ili uputiti na adresu Jedinstvenoga upravog odjela Općine Postira (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...