Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Zoran Milanović novi je hrvatski predsjednik. S 52,70 posto glasova pobjedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja će na kraju mandata napustiti Pantovčak i predati predsjedničku dužnost novoizabranom predsjedniku

Hrvatska je danas, 5. siječnja, dobila novoga predsjednika. Sljedećih pet godina prvi čovjek države bit će kandidat SDP-a i ostalih 12 stranaka Zoran Milanović koji je s 52,70 posto osvojenih glasova birača slavio pobjedu nad Kolindom Grabar Kitarović koja je osvojila 47,30 posto i koja će tako napustiti Pantovčak nakon pet godina predsjedničke dužnosti.

U Splitsko–dalmatinskoj županiji slavila Grabar Kitarović, u Splitu Milanović
U Splitsko–dalmatinskoj županiji Grabar Kitarović osvojila je 121.975 glasova birača, dok je Milanović osvojio 87.503 glasova birača. Kao i u prvom krugu, grad Split pripao je Milanoviću u kojemu je osvojio 40.514 glasova, dok je Grabar Kitarović odnijela 37.663 glasova.

Novi hrvatski predsjednik osvojio 9 županija
Novi hrvatski predsjednik osvojio je na izborima 9 županija, dok je dosadašnja predsjednica osvojila 12 županija i glasove birača u dijaspori. Pobjednik predsjedničkih izbora dužnost će od dosadašnje predsjednice Grabar Kitarović preuzeti za 45 dana, a u svečanom činu inauguracije položit će svečanu prisegu kao novoizabrani hrvatski predsjednik.

Zoran Milanović: Ima nas premalo i nismo dovoljno uspješni da bismo se dijelili
U pobjedničkom govoru u zagrebačkoj Tvornici kulture novoizabrani hrvatski predsjednik Milanović istaknuo je: — Hrvatski građani su me izabrali za predsjednika hrvatske Republike, naše Republike, svih građana, Hrvata i onih koji to nisu i sretan sam zbog toga. U životu sam radio i druge stvari, bio sam premijer i to mi je u ovom putu bio i teret. Znam da nisam bio svima po volji, s time moramo živjeti i nastaviti živjeti, jer nas ima premalo i nismo dovoljno uspješni da bismo se dijelili na ovakav način. Milanović je na kraju poručio: — Neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali.

Kolinda Grabar Kitarović: Želim mu svako dobro u obnašanju dužnosti
Predsjednička kandidatica HDZ–a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je u svome govoru Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima i zaželjela mu uspjeh i svako dobro u obnašanju dužnosti. — Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora jest da očito moramo biti više među građanima, među ljudima, više slušati njihov glas. Čuli smo ga. Hrvatska je odlučila – Zoran Milanović bit će predsjednik sljedećih pet godina, rekla je Grabar Kitarović te prekinula malobrojne uzvike negodovanja. — Nemojte. Na tome mu čestitam. Želim mu svako dobro u obnašanju dužnosti. Tu sam, ostajem u Hrvatskoj, poručila je Grabar Kitarović uz pljesak okupljenih.

Milanović osvojio na Braču grad Supetar i pet općina
Na Braču predsjednički kandidat Zoran Milanović slavio je u gradu Supetru i u pet općina: Sutivanu, Nerežišćima, Milni, Bolu i Selcima, dok je kandidatica Grabar Kitarović pobjedila u Postirima i Pučišćima. Detaljnije o tome kako su glasovali birači na otoku Braču izvijestit ćemo vas sutra.

Zoran Milanović novi je hrvatski predsjednik nakon što je danas, 5. siječnja, na predsjedničkim izborima u drugom krugu pobjedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je osvojila 47,30 posto glasova birača. Novoizabrani hrvatski predsjednik osvojio je 52,70 posto glasova birača te će sljedećih pet godina voditi državu s Pantovčaka

Podjelite:

You may also like...