PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Župan Blaženko Boban: “U supetarsku Vlačicu Splitsko-dalmatinska županija i Vlada uložili su preko 16 milijuna kuna, a da nitko iz lokalne zajednice nije rekao hvala”

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, ujedno član liste X. izborne jedinice, za parlamentarne izbore obratio se okupljenim članovima HDZ-a i simpatizerima stranke na terasi Hotela “Osam” u Supetru.

U Vlačicu uloženo 16 milijuna kuna
Osvrnuo se na ulaganja Županije i Vlade u otok Brač. — Splitsko-dalmatinska županija i Vlada Andreja Plenkovića uložili su u supetarsku Vlačicu preko 16 milijuna kuna, a da nitko iz lokalne zajednice nije rekao hvala, ni Županiji ni Plenkoviću. Toliko o zahvalnosti nekih lokalnih političara, rekao je na početku svojega predizbornoga govora župan Boban, dodavši kako takvih lokacija na Braču, Hvaru i na području županije ima stotine.

Plenković ima rejting europskoga političara i stručnjaka
Naglasio je kako Plenković ima rejting europskoga političara i stručnjaka te zato, kako je rekao, “prijatelji moji, nemojte eksperimentirati”. — Kad pogledate listu, četiri gradonačelnika, četiri hrvatska branitelja, dva župana, jedan ministar koji je etablirao hrvatsku u zdravstvenom sustavu, osvrnuo se splitsko-dalmatinski župan na listu X. izborne jedinice. Govoreći o Vladi i njezinu predsjedniku Andreju Plenkoviću, podsjetio je na rješavanje problema požara, poplava, zatim industrije Đuro Đaković, Uljanika i giganta Agrokora. — Zamislite da je u tom trenutku na čelu hrvatske Vlade bio Bernardić. Što bi se dogodilo? Čvrsta ruka i mudre odluke iz svih su situacija izvukle Hrvatsku i pozicionirale Hrvatsku na europsku kartu, istaknuo je župan Boban, dodavši “kako Bernardića, čim prođe granicu na Macelju, nitko ne poznaje”.

U programu najavljeno stvaranje preduvjeta za otvaranje 100.000 radnih mjesta
Župan Boban izložio je ukratko važnije naglaske iz predizbornoga programa HDZ-a, navevši pri tom stvaranje preduvjeta za otvaranje 100.000 radnih mjesta, zatim povećanje minimalne plaće na 4.250 kuna, prosječne plaće na 7.600 kuna te smanjivanje stope poreza na dohodak s 24 na 20 posto, odnosno s 36 posto na 30 posto. — Ono što je meni kao demokršćaninu vjerniku jako bitno je da će se regulirati zakon kojim će nedjelja biti ono što ona i znači u svom imenu: dan odmora, sudjelovanja na svetoj misi i obiteljski dan, rekao je župan. Istaknuo je, osim toga, kako će Vlada za revitalizaciju Dalmatinske zagore uložiti 2 milijarde kuna, a za otoke 1,5 milijardi kuna.

Milanovićeva Vlada nije realizirala tunele Kozjak i Ravča iako su postojale lokacijske dozvole
Osvrnuo se i na realizaciju Pelješkoga mosta, dodavši da će za godinu dana hrvatski teritorij tim mostom biti objedinjen. U županovu govoru nije izostala i kritika Vlade Zorana Milanovića te je podsjetio kako su 2012. godine postojale lokacijske dozvole za tunele Kozjak i Ravča, ali da je tadašnja Vlada te dozvole prekrižila te se tuneli do danas nisu izgradili. Dodao je kako je u tijeku postupak javne nabave za tunel Kozjak za njegov sjeverni dio te za tunel Ravča.

Služe samo za jednokratku upotrebu
— Dobro promislite hoćemo li eksperimentirati, birati ljude koji nemaju ni dana radnoga staža u realnom sektoru, poručio je Boban, nazvavši Restart koaliciju “reškart koalicijom”. Zapitao se i gdje su nestali Orah, Živi zid, brojne stranke, pa Kolakušić i ostali. — To su ljudi koji danas služe samo za jednokratnu upotrebu Bernardiću i ostalima nesposobnima kako bi došli na vlast, poručio je, pozvavši građane da izađu na izbore i ukažu svoje povjerenje HDZ-u. Govor župana Bobana u nekoliko je navrata bio prekidan velikim pljeskom okupljenim na terasi supetarskoga hotela. Predizborni program započeo je intoniranjem domovinske himne “Lijepa naša”.

Župan Blaženko Boban izložio je na jučerašnjem skupu HDZ-a u Supetru važnije naglaske iz predizbornog programa HDZ-a, navevši pri tom stvaranje preduvjeta za otvaranje 100.000 radnih mjesta, zatim povećanje minimalne plaće na 4.250 kuna, prosječne plaće na 7.600 kuna te smanjivanje stope poreza na dohodak s 24 na 20 posto, odnosno s 36 posto na 30 posto. — Ono što je meni kao demokršćaninu vjerniku jako bitno je da će se regulirati zakon kojim će nedjelja biti ono što ona i znači u svom imenu: dan odmora, sudjelovanja na svetoj misi i obiteljski dan, rekao je župan Boban, pozvavši građane da ukažu povjerenje HDZ-u a ne ostalima koji, upozorio je, “služe samo za jednokratnu upotebu Bernardiću i ostalima nesposobnima kako bi došli na vlast” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...