ŽUPANIJSKI STOŽER IZVIJESTIO Među pozitivnima na Covid danas je i pet osoba na otoku Braču

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 21. srpnja, da je od ukupno 545 obrađenih testova kod 54 osobe potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Zaraženi iz Supetra i Milne
Prema priopćenju županijskoga NZJZ-a, iz Splita je zaraženo 27 osoba, 4 iz Kaštela, 3 iz Klisa, Podstrane i Solina, 2 iz Sinja i Trogira te 1 osoba iz Hrvaca, Imotskoga, Muća, Okruga i Segeta. Izvješće Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije odlučili smo objaviti iz razloga što se među mjestima u kojima su evidentirani zaraženi, nalaze i dva mjesta na otoku Braču. Tako su u gradu Supetru danas zabilježene 4 osobe pozitivne na koronavirus, a 1 osoba iz Milne. Zadnji put novi slučaj zaraze na Braču zabilježen je u Bolu, i to 14. srpnja.

U splitskoj bolnici 12 pozitivnih, 3 na respiratoru
U samoizolaciji se nalazi 962 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 12 Covid pozitivnih osoba, dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata nema preminulih osoba. Kad se današnji podaci županijskoga Stožera civilne zaštite usporede s podacima prethodnih dana, evidentno se radi o rastu broja zaraženih.

Dr. Karin: Važno je smanjiti okupljanja
Ravnateljica županijskoga NZJZ-a dr. Željka Karin komentirala je za HRT trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji. — Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, zaraza će se širiti, rekla je za HRT dr. Karin, istaknuvši kako je važno pridržavati se epidemioloških mjera i smanjiti okupljanja.

Foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...