ZVUČI GOTOVO NEMOGUĆE Za jednu kunu više koju je ponudio, poslovni prostor pripao tvrtki iz Zagreba

Možete li vjerovati da su dva ponuditelja na istomu natječaju za korištenje poslovnoga prostora dostavila ponude? Možete. No, možete li vjerovati da je jedan od njih dostavio ponudu za samo jednu kunu više od drugoga? Upravo to dogodilo se 8. veljače kada su i otvorene prispjele ponude na javni natječaj za zakup jednoga poslovnoga prostora pod Ložu.

Kako bi sve bilo transparentno načelnik Bola Tihomir Marinković u vijećnici Općine Bol u ponedjeljak, 8. veljače, otvorio je ponude koje su prispjele za korištenje navedenoga prostora čija je površina 15 m2, i to u nazočnosti predstavnika ponuditelja.

Jedan ponuditelj iz Zagreba, a drugi iz Bola
Javni natječaj bio je objavljen 22. siječnja, a u roku koji je bio otvoren 15 dana prispjele su dvije ponude. Jedan od ponuditelja bio je Branimir Vrselja, direktor tvrtke Canto d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a drugi Sara Svirčić, vlasnica obrta Marija commerce, sa sjedištem u Bolu. I dok je direktor zagrebačke tvrtke ponudio plaćanje zakupnine u iznosu od 421 kunu za metar kvadratni korisne površine mjesečno, vlasnica obrta Svirčić ponudila je plaćanje zakupnine u iznosu od 420 kuna za metar kvadratni korisne površine mjesečno. Tako je zagrebačka tvrtka ponudila kunu više, a što je presudilo u odluci kome će sljedećih pet godina pripasti poslovni prostor. Početni iznos zakupnine natječajem je bio određen u iznosu od 210 kuna za metar kvadratni površine.

Ponude otvorene u nazočnosti predstavnika ponuditelja
Načelnik Marinković utvrdio je da zaprimljene ponude sadržavaju svu dokumentaciju koja se tražila natječajem. Tvrtka Canto ponudu je dostavila 8. veljače u 8.40 sati, a obrt Marija commerce 8. veljače u 10. 50 sati. Zanimljiva je i činjenica da je obrt Marija commerce prostor pod Ložu koristila proteklih deset godina, a sljedećih pet suvenire pod Ložu prodavat će zakupac zagrebačka tvrtka Canto.

Nije bilo primjedbi
Prema zapisniku koji je sastavila Svjetlana Baković iz Službe za opće i pravne poslove u Općini Bol, ponuditelji su izvršili uvid u natječajnu dokumentaciju protukandidata. I ono najvažnije – nije bilo primjedbi, barem ne prema zapisniku.

Na javni natječaj koji je Općina Bol objavila za korištenje poslovnoga prostora pod Ložu, ponudio samo kunu više i sljedećih pet godina prodavat će svoje proizvode (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...