Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Evo za koliko će se smanjiti prometna udaljenost između Pučišća i Povlja izgradnjom nove prometnice; ukupna vrijednost projekta iznosi 60,7 milijuna kuna

Početna konferencija u sklopu EU projekta izgradnje ceste Pučišća — Povlja, dionice Pučišća — Uvala Luka održana je u petak, 13. studenoga, u Splitu.

Nositelj ovoga infrastrukturnoga projekta je Županijska uprava za ceste na području Splitsko-dalmatinske županije, a projekt je sufinanciran iz Kohezijskoga fonda.

U najvećemu dijelu projekt je financiran EU sredstvima
Ukupna vrijednost projekta iznosi 60,7 milijuna kuna, a iznos nepovratnih EU sredstava je 51,6 milijun kuna, dok je ostatak financiran državnim sredstvima. Radovi na projektu započeli su prije mjesec dana, a očekivani rok trajanja je 18 mjeseci. Izgradnja ceste Pučišća — Povlja (uvala Luka) predstavlja prvu fazu projekta rekonstrukcije i izgradnje ceste Supetar — Pučišća — Povlja — Sumartin, kojim se nastoji povećati ukupna kvaliteta prometne povezanosti svih mjesta na otoku Braču.

Prva dionica prometnice je 4.8 kilometara
Prva faza projekta uključuje izgradnju prve dionice prometnice Pučišća — Povlja duljine 4.8 km, a druge dvije faze koje čine cjelokupan projekt, uključuju izgradnju druge dionice prometnice Pučišća — Povlja duljine 10.4 km te rekonstrukciju postojećih prometnica Supetar — Pučišća i Povlja — Selca ukupne duljine 31.6 km.

Ravnatelj Škorić: Poboljšat će se kvaliteta života na lokalnoj razini
Ravnatelj Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije Petar Škorić istaknuo je da će se realizacijom ovoga projekta prometna udaljenost Pučišća i Povlja smanjiti za 12.5 km, a što će izravno utjecati na bolju prometnu povezanost općina i svih naselja koja se nalaze na istočnom području otoka, zajedno s otočnim središtem — Supetrom, ali i s regionalnim centrom — Splitom. Izgradnjom ove prometnice otvorit će se nove razvojne perspektive, smanjit će se vrijeme putovanja i poboljšati kvaliteta života na lokalnoj razini, istaknuo je Škorić, naglasivši kako će Županijska uprava za ceste svojim djelovanjem nastaviti doprinositi daljnjemu ravnomjernom razvoju prometne i druge infrastrukture širom naše županije.

Župan Boban: Otvaraju se turističke i gospodarske perspektive
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban istaknuo je kako će izgradnjom ove prometnice, kao i planiranim proširenjem Zračne luke Brač, koja je također smještena na području Općine Pučišća te izgradnjom drugih luka na moru, znatno porasti kvaliteta života na Braču. Otvorit će se dodatne turističke, ali i gospodarske perspektive što se ogleda u razvoju novih kamenoloma i izgradnji teretne luke u uvali Veselje te kroz izgradnju zone turističko–ugostiteljskoga karaktera u perspektivnoj uvali Luke, poručio je župan Boban.

Obišli započete zemljane radove buduće prometnice
Po završetku početne konferencije organiziran je odlazak na Brač gdje su predstavnici Županijske uprave za ceste i Splitsko-dalmatinske županije u pratnji izvođača obišli već započete zemljane radove na trasi buduće prometnice. Uz ravnatelja Škorića i župana Bobana u obilasku je bila i saborska zastupnica s Brača Danica Baričević.

Po završetku početne konferencije koja je održana u petak, 13. studenoga, organiziran je odlazak na Brač gdje su predstavnici Županijske uprave za ceste i Splitsko-dalmatinske županije u pratnji izvođača obišli već započete zemljane radove na trasi buduće prometnice (izvor: ŽUC)

Podjelite:

You may also like...