Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar upravljat će pomorskim dobrom. Ivana Marković: Turizam je izrazito bitan, ali turizam koji će značiti pametno gospodarenje javnim dobrom

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković objavila je u srijedu, 31. ožujka, da je Grad Supetar dobio pravo upravljanja pomorskim dobrom na svomu području.

Grad Supetar upravljat će i predjelom Vela Luka i plažom Tri mosta
— Nakon dugotrajnih borbi da se pomorsko dobro na području Grada Supetra stavi pod upravljanjem Grada Supetra veoma smo zadovoljni što je s jučerašnjim datumom stigla suglasnost Upravnoga odjela za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije na Plan upravljanja pomorskim dobrom za 2021. godinu prema kojoj Grad Supetar dobiva pravo upravljanja pomorskim dobrom na svom području, uključujući predio Vele Luke i čitav predio plaže Tri mosta, napisala je gradonačelnica Marković na Facebooku.

Gradonačelnica se negativno očitovala za koncesiju na gradskoj plaži
Napomenula je kako se 22. ožujka ove godine negativno očitovala na upit županijskoga Upravnoga odjela za turizam i pomorstvo, a koji je odnosio na dodjelu koncesije na plaži Tri mosta. — Negativno sam se očitovala za provođenje postupka dodjele koncesija na plaži od strane Svpetrvs hotela iz više razloga: nelegalno nasipanje i izvođenje radova na pomorskom dobru za što postoji zapisnici i inspekcijska rješenja, zagrađivanje područja pomorskoga dobra te što nije ispunjen temeljni uvjet za raspisivanje koncesije, a to je utvrđena granica pomorskoga dobra i ista provedena u zemljišnim knjigama, pojasnila je Marković.

Nad pomorskim i javnim dobrom nadležnost trebaju imati lokalne samouprave
Naglasila je kako je od iznimne važnost da pomorsko i javno dobro budu pod nadležnošću jedinica lokalne samouprave te da se provedu svi bitni postupci po kojima će se ta dobra uknjižiti i jasno definirati pravo upravljanja. — Za naš Grad turizam je izrazito bitan, ali turizam koji će značiti pametno gospodarenje javnim dobrom, očuvanje pomorskoga dobra za generacije koje dolaze kao i dostupnost za sve građane. Grad Supetar je posebnu pozornost posvetio upravljanju pomorskim dobrom i donošenju svih zakonskih odredbi vezanih za ovu problematiku, kao i izvještaja te ostalu dokumentaciju koju pripremamo, redovito uz javno savjetovanje i suradnju sa svim nadležnim tijelima, istaknula je supetarska gradonačelnica.

Osnovano Povjerenstvo za upravljenje pomorskim dobrom
U objavi na facebooku gradonačelnica Marković pojasnila je kako je za upravljanje pomorskim dobrom i lukama osnovano i Povjerenstvo za upravljanje pomorskim dobrom, i to u sastavu: Ivana Krstulović Baković, Vladimira Mascarell, Vedran Bezmalinović, Željko Hrepić te Helena Maričić Zlatar koji su, kako je dodala, aktivno sudjelovali u svim važnijim odlukama oko pomorskoga dobra. — Sljedećih dana na stranici Grada bit će objavljen javni poziv vezan za raspisivanje koncesijskih odobrenja te sve konačne suglasnosti i odluke vezane za pomorsko dobro, dodala je.

Poručila je na kraju da je prihod od koncesija i upotrebe pomorskoga dobra u odnosu na 2013. godinu povećan za više od 60 posto te je 2019. godine iznosio 313.000 kuna.

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...