PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

I ove godine Splitsko-dalmatinska županija pokrenula besplatnu školu programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola

Splitsko-dalmatinska županija i ove godine organizira, u okviru projekta ICT županija, besplatnu školu programiranja EDIT CodeSchool 2019/20 za koju se planira upis oko 600 djece. Besplatna škola programiranja održavat se u 24 osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, i to u gradovima Split, Supetar, Solin, Kaštela, Omiš, Trogir, Imotski, Sinj i Makarska.

Za najbolje završne radove dodijelit će se prigodne nagrade
— Na završnoj svečanosti, najistaknutijim učeničkim timovima dodijelit će se prigodne nagrade za najbolje završne radove. Partneri projekta su III. gimnazija, PMF i FESB Split te istaknute IT tvtke Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus, SeekandHit, LilCodeLab i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka, istaknuli suorganizatori u pozivu.

Učenici će svladati osnove programiranja
Uz moto “Znanje dostupno svima”, učenici će imati priliku svladati osnove programiranja te samostalno izraditi web stranicu ili web aplikacije koristeći JavaScript programski jezik i moderne frameworke i razvojna okruženja u Naprednom JS programu. Nastava će se odvijati u malim grupama od maksimalno 15 učenika, održavat će se subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih modernih interaktivnih e–materijala.

Nastavnici su certificirani stručnjaci posebnoga edukativnoga programa
Svi nastavnici kod kojih će 600 učenika pohađati besplatnu školu programiranja certificirani su stručnjaci posebnoga edukativnoga programa EDITProfesor, osmišljenoga za praktično, brzo i lako primjenjivo učenje osnova programinja, poručili su organizatori. Ovaj projekt, kako su istaknuli, u tijeku protekle dvije godine bio je organiziran u 9 gradova diljem županije, a u njega je bilo uključeno više od 1.100 učenika iz 20 osnovnih i srednjih škola. Više informacija o školama i prijavama zainteresirani mogu pronaći na www.ictzupanija.hr/edit.

uz moto "Znanje dostupno svima", učenici će imati priliku na besplatnoj školi programiranja, projektu Splitsko-dalmatinske županije, svladati osnove programiranja te samostalno izraditi web stranicu ili web aplikacije (izvor: ictzupanija.hr

uz moto “Znanje dostupno svima”, učenici, njih 600, imat će priliku na besplatnoj školi programiranja, u projektu Splitsko-dalmatinske županije, svladati osnove programiranja te samostalno izraditi web stranicu ili web aplikacije (izvor: ictzupanija.hr)

Podjelite:

You may also like...