Izaslanik predsjednika Sabora Ante Sanader poručio: Županije su nam potrebne, one su organizator života i zajedništva

Izaslanik predsjednika hrvatskoga Sabora Gordana Jandrokovića, potpredsjednik Sabora Ante Sanader, na svečanoj sjednici Županijske skupštine, održanoj 30. rujna, u zgradi splitskoga Hrvatskoga narodnoga kazališta, čestitao je Splitsko-dalmatinskoj županiji njezin Dan i blagdan sv. Jeronima.

Najzaslužniji što živimo u slobodnoj i samostalnoj državi
— S ponos i pijetetom prisjećam se onih koji su najzaslužniji da možemo danas u slobodnoj Hrvatskoj slaviti svoje dane i blagdane, a to su poginuli hrvatski branitelj. Pozdravljam i sve branitelje invalide Domovinskoga rata i sve one koji su najzaslužniji što živimo u slobodnoj i samostalnoj državi Hrvatskoj, rekao je Sanader na početku prigodnoga govora koji je uputio pred brojnih uzvanicima i gostima u splitskom kazalištu.

Ono što se ulaže vidi se u svakom kutku naše županije
Osvrnuvši se na brojne projekte koje ostvaruje Splitsko-dalmatinska županija, ustvrdio je kako građani i žitelji županije mogu biti ponosni na ono što ona radi i ostvaruje. — Posebne čestitke županu Blaženku Bobanu na silnoj energiji i naporu koji ulaže, a koji se vide u svakome kutku naše županije, rekao je Sanader, izdvojivši posebno rad s mladima i rad na demografskoj obnovi županije.

Županije su organizator života i zajedništva
Govoreći o važnijim projektima, ukazao je na onaj “Tu je tvoj dom”, ustvrdivši da je riječ o županijskom demografskom programu kojim se želi potaknuti i aktualizirati povratak ljudi u raseljene krajeve te oživjeti sela. Osim toga, podsjetio je i na brojne rezultate koje županija ostvaruje na području školstva, zdravstva, poljoprivrede, kulture i svega onoga što, kako je rekao, čini županiju i njezin rad. — Rad i rezultati ove županije potvrđuju da su nam županije potrebne, da su one organizator života i zajedništva, koordinatori rada posebno manjih sredina, manjih općina i gradova, istaknuo je izaslanik predsjednika Sabora.

Sveučilište je snaga i centar razvoja naše županije
Osvrnuvši se na rad splitskoga Sveučilišta, ustvrdio je da je ono snaga i centar razvoja naše županije. — Ulaganje u naše mlade se vidi. Dobar rezultat i na rejting listi svjetskih sveučilišta pokazuje trud i mar našega Sveučilišta, primijetio je Sanader. Na kraju je zahvalio svima koji ulažu u pomorstvo, uređenje luka i pristaništa, kao i Županijskoj upravi za ceste na svemu onome što radi za dobrobit županije i njezinih žitelja.
U glazbenom programu nastupio je gitarist, svjetski viceprvak Filip Mišković, dok je svečanu sjednicu županijske skupštine u Splitu zaključio nastup Tomislava Jukića i Hrvoja Čuića, učenika Glazbene škole Josipa Hatzea, koji su izveli “O sole mio” i oduševili ispunjeno kazalište.

izaslanik hrvatskoga Sabora Ante Sanader na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u ponedjeljak, 30. rujna, u povodu Dana županije uputio je prigodni govor u splitskom kazalištu. (foto: J. Bašić)

izaslanik hrvatskoga Sabora Ante Sanader na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u ponedjeljak, 30. rujna, u povodu Dana županije uputio je prigodni govor u splitskom kazalištu. (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...