Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ministar Damir Krstičević, izaslanik premijera hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, poručio: Promjena društvene klime i rast svih relevantnih društvenih i makroekonomskih pokazatelja rezultat su rada Vlade

— Zadovoljstvo mi je prenijeti vam srdačne pozdrave i čestitke predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, tim riječima izaslanik predsjednika hrvatske Vlade potpredsjednik Damir Krstičević započeo je prigodni govor na svečanoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja je o blagdanu sv. Jeronima održana 30. rujna u Splitu.

Ova je županija dana nemjerljiv doprinos u obrani i oslobođenju okupiranih područja
Podsjetivši da je Dalmatinac, istaknuo je kako mu je uvijek lijepo biti u Splitu te, kako je dodao, “među narodom, prijateljima i suborcima”. — Svi znamo da je ova županija dala nemjerljiv doprinos u obrani i oslobađanju okupiranih područja naše Domovine u Domovinskom ratu. Puno nas je svjedoka iz toga ne tako davnoga vremena, izazova ima i dalje, ustvrdio je Krstičević, zahvalivši braniteljima na miru i slobodi koje su osigurali Domovini.

Traži se zajednička suradnja i uključivost svih razina vlasti
— Danas je Hrvatska suočena s novim izazovima, poput ostvarivanja gospodarskoga rasta, demografskih pitanja, ravnomjernoga razvoja svih područja, migracija i drugih. To su izazovi koji traže zajedničku suradnju, i uključivost svih razina vlasti, od lokalnih, preko županijske do državne vlasti. Samo zajedničkim naporima moći ćemo savladati sve postavljene ciljeve, a sve kako bi naši građani bolje i kvalitetnije živjeli. To je temeljni cilj, istaknuo je izaslanik premijera, poručivši kako Vlada sve što radi, radi s odgovornošću za narod i Domovinu.

hrvatski pomorac, doktor znanosti, dugogodišnji zaposlenik Jadrolinije, koordinator za plovno područje Splita i Dalmacije Ante Mrvica dobitnik je nagrade za životno djelo Splitsko-dalmatinske županije (foto: J. Bašić)

hrvatski pomorac, doktor znanosti, dugogodišnji zaposlenik “Jadrolinije”, koordinator za plovno područje Splita i Dalmacije Ante Mrvica dobitnik je nagrade za životno djelo Splitsko-dalmatinske županije koja mu je uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine, 30. rujna, u zgradi splitskoga Hrvatskoga narodnoga kazališta (foto: J. Bašić)

Hrvatska napreduje na svim razinama društvenoga razvoja
Izrazio je radost što posljednjih godina Hrvatsku obilježava pozitivan trend kretanja općih društvenih parametara, a što, kako je dodao, ulijeva nadu i optimizam te čini realnim očekivanja da će se takva kretanja i dalje nastaviti. — Vidimo da Hrvatska napreduje na svim područjima društvenoga razvoja, kako na unaprijeđenju demokratskoga života i standarda, tako i na glavnim makroekonomskih pravcima, u čemu je utjecaj Vlade od presudnoga značenja za takve trendove. Sadašnja Vlada na čelu s našim premijerom Andrejom Plenkovićem uspješno kormilari hrvatskim brodom, rezultat čega je promjena društvene klime i rast svih relevatnih društvenim i makroekonomskih pokazatelja, istaknuo je, između ostaloga, Krstičević.

Vladinim mjerama došlo je do gospodarskoga rasta u tijeku dosadašnjega mandata
Ukazao je kako Vlada gospodarski rast ostvaruje kroz tri temeljna projekta, a to su, naglasio je, strukturne reforme, investicije te odgovorno i štedljivo vođenje javnih financija. — Mjerama ove Vlade došlo je do kontinuiranoga gospodarskog rasta tijekom trogodišnjega mandata, pa je tako i u prvom kvartalu ove godine ostvaren rast od 3,9 % na godišnjoj razini. To je najbrži gospodarski rast od 2007. godine, poručio je izaslanik premijera Plenkovića, dodavši kako su prognoze rasta za cijelu 2019. godinu iznad 3 %. Naveo je i podatak Ekonomskoga instituta u Zagrebu koji predviđa stopu rasta od 4 % na godišnjoj razini, a što je, kako je ustvrdio, znatno više od prosjeka država članica Europske unije.

Vlada provodi odgovornu politiku smanjenja vanjskoga duga
Krstičević je, nadalje, istaknuo da je Vlada smanjila javni dug, a naveo je, pri tom, da je prvi put nakon 1998. godine u 2017. godini ostvaren proračunski suficit preko 3 milijarde kuna. — Odgovornim politikama Vlade smanjuje se vanjski dug koji je ove godine manji za 3 % u odnosu na početak 2018. godine, poručio je ministar Damir Krstičević, zaželjevši Splitsko–dalmatinskoj županiji puno uspjeha u daljnjemu radu.
Svečanoj sjednici Županijske skupštine nazočili su i vijećnici s otoka Brača, Danica Baričević i Mate Martinić. U radu toga predstavničkoga tijela interese Bračana zastupa četvero vijećnika. — Brač ima najveći broj predstavnika u Županijskoj skupštini, poručila nam je vijećnica iz Supetra Baričević.

vijećnica županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević u društvu s izaslanikom predsjednika Vlade ministrom damirom Krstičevićem pred zgradom splitskoga Hrvatskoga narodnoga kazališta

vijećnica županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević iz Supetra u društvu s izaslanikom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ministrom Damirom Krstičevićem pred zgradom splitskoga Hrvatskoga narodnoga kazališta na Dan županije, 30. rujna

Podjelite:

You may also like...