PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Najavljena sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije; na dnevnom redu i davanje suglasnosti školi u Milni za stjecanje vlasništva školskoga igrališta

Pod predsjedanjem Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, u ponedjeljak 21. listopada, održat će se 27. sjednica te skupštine u konferencijskoj dvorani Senata Sveučilišta u Splitu “Don Frane Bulić” u Sveučilišnoj knjižnici.
Među brojnim točkama o kojima će raspravljati i odlučivati županijski vijećnici na najavljenoj skupštini, naći će se i davanje suglasnosti Osnovnoj školi Milna za stjecanje vlasništva školskoga igrališta, kao i davanje prethodne suglasnosti na statutarne izmjene Srednjoj školi Brač u Supetru.

Interes je škole da u vlasništvu ima školsko igralište za potrebe izvođenja nastave
Treba podsjetiti da Osnovna škola Milna koristi za školsko igralište nekretninu u vlasništvu općine Milna, dok za prolaz do školskoga igrališta koristi dio koji se nalazi u privatnome vlasništvu. Pravomoćnom odlukom Općinskoga suda u Splitu od 11. studenoga 2015. razvrgnuta je suvlasnička zajednica između privatnoga vlasnika i općine Milna. Odlukom toga suda, i to Stalne službe u Supetru, odlučeno je da općina Milna, za razliku u površinama kod razdiobe suvlasničke zajednice, treba privatnom vlasniku isplatiti nešto više od 304 tisuće kuna, za dio igrališta koji je tom vlasniku pripao.

I općina i škola obratile su se za pomoć Splitsko-dalmatinskoj županiji
Kako općina Milna nije u mogućnosti isplatiti iznos po pravomoćnoj odluci, a interes je Osnovne škole Milna da u svome vlasništvu ima školsko igralište za nastavu tjelesnoga odgoja, općina Milna i tamošnja škola obratili su se za pomoć Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dogovoreno je da Osnovna škola Milna preuzme dugovanje općine Milna navedeno u Odluci, koja je pravomoćna, te prenese školsko igralište u svoje vlasništvo.

Općina Milna darovala je nekretninu Osnovnoj školi
Treba istaknuti da je općina Milna na sjednici Općinskoga vijeća od 26. lipnja ove godine donijela odluku o darovanju nekretnine Osnovnoj školi Milna uz uvjet podmirenja novčane tražbine.

Na dnevnom redu Županijske skupštine i davanje suglasnosti Statutu Srednje škole Brač
Osim davanja suglasnosti školi u Milni za stjecanje vlasništva školskoga igrališta, na dnevnome redu Županijske skupštine naći će se i zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog izmjena i dopuna Statuta Srednje škole Brač u Supetru. Izmjene i dopune statute srednjoškolske ustanove u Supetru utvrđene su na 25. sjednici Školskoga odbora, a u statut škole uvrštene su odredbe o osnivanju i djelovanju učeničke zadruge te organiziranju Učeničkoga servisa za obavljanje posredovanja pri zapošljavanju radi povremenoga rada redovnih učenika srednjih škola. Kako bi izmjene i dopune statuta mogle vrijediti, osnivač ustanove treba dati prethodnu suglasnost.

Osnovna škola u Milni (foto: J. Bašić)

na dnevnom redu 27. sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja će se održati u ponedjeljak, 21. listopada, naći će se i davanje suglasnosti osnivača Osnovnoj školi Milna za stjecanje vlasništva školskoga igrališta (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...