Grad Supetar

Otvorena Knjiga sućuti u gradskoj vijećnici u povodu smrti liječnika dr. Milana Glavaškoga

Knjiga sućuti za dr. Milana Glavaškoga, liječnika obiteljske medicine na Braču, koji je preminuo 20 studenoga u 63. godini života, otvorena je danas, 22. studenoga, u gradskoj vijećnici u Supetru.

Posjetitelji svoje izraze sućuti i zahvalnosti prema dr. Glavaškomu moći će upisivati danas od 9.00 do 17.00 sati, a Knjiga sućuti bit će otvorena i sutra od 9.00 do 12.00 sati. Iz Grada Supetra pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera kod dolaska u gradsku vijećnicu.

Otočani pale svijeće ispred ordinacije
Dr. Glavaški preminuo je u subotu, 20. studenoga, u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu gdje se liječio nakon što je obolio od koronavirusa. Otočane je neugodno iznenadila vijest o smrti dr. Glavaškoga, a od saznanja da je umro brojni pale svijeće pred zgradom njegove ordinacije u Supetru. Od preminuloga liječnika otočani se opraštaju i preko društvenih mreža s porukama zahvalnosti i poštovanja prema svemu što je činio kao liječnik.

Bio je predavač na Medicinskom fakultetu u Splitu
Dr. Glavaški radio je u ordinacijama opće, odnosno obiteljske medicine u Supetru, Nerežišćima i Sutivanu, a vodio je i Dom zdravlja Brač. Specijalistički ispit iz opće medicine položio je 1993. godine, a 1998. godine obranio je magistarski rad, stekavši titulu magistra znanosti. Osim rada u ordinacijama, bio je predavač i na Katedri obiteljske medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Zbrinjavao prognanike i ranjenike u Domovinskomu ratu
Za Domovinskoga rata izravno je sudjelovao u spašavanju ranjenika na Golome brdu, a osobito se istaknuo u zbrinjavanju mnogih prognanika i ranjenika od 1991. do 1996. godine. Dr. Glavaški sudjelovao je i u političkomu životu grada Supetra. Bio je tako predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, zatim zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Grada Supetra te dogradonačelnik Grada Supetra u razdoblju od 2009. do 2013. godine.

mr. sc. Milan Glavaški, liječnik obiteljske medicine i voditelj Doma zdravlja Brač, preminuo je 20. studenoga u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...