Potpisan sporazum između županije i jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Joint_SECAP

Predstavnici bračkih jedinica lokalne samouprave i županije Splitsko-dalmatinske potpisali su 4. studenoga u Splitu zajednički sporazum o provedbi aktivnosti u sklopu projekta Joint_SECAP.

Poboljšati praćenje klimatskih promjena
Cilj projekta je poboljšati praćenje klimatskih promjena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, adaptacija efektima, prevencija i minimiziranje negativnih učinaka te korištenje potencijalnih prednosti i mogućnosti pozitivnih učinaka klimatskih promjena uz implementaciju unaprijed definiranih strateških mjera.

Splitsko-dalmatinska županija je koordinator za provjedbu projekta na području Brača
U ovom projektu sudjeluje osam partnera, a vodeći je Sveučilište Camerino. S hrvatske strane u projektu, osim Splitsko-dalmatinske županije, sudjeluju IRENA – Istarska Regionalna Energetska Agencija d.o.o., Primorsko–goranska županija, SDEWES – Internacionalni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša i Općina Vela Luka, uz napomenu kako je Splitsko-dalmatinska ujedno i koordinator za provedbu Projekta na području cijeloga otoka Brača.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskoga fonda za regionalni razvoj
Projekt će se provoditi do 30. lipnja 2021. godine, a financiran je sredstvima iz Europskoga fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1,780,628.88 eura, uz nacionalno sufinanciranje od 314.228,63 eura.

(izvor: Facebook Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...