Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Potpisan ugovor o darovanju zemljišta u Nerežišćima između načelnika Općine Svemira Obilinovića i ministra državne imovine Marija Banožića

Ministar državne imovine Mario Banožić i načelnik općine Nerežišća Svemir Obilinović potpisali su danas, 22. listopada, na radnome sastanku u Splitu sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom te gradonačelnicima i načelnicima s područja županije, Ugovor kojim Ministarstvo državne imovine daruje zemljište u Nerežišćima, ukupne površine 4.687 m². Zemljište vrijednosti 1.520.000,00 kuna koristit će se za izgradnju športskoga centra i rekonstrukcije parka “Borići”.

Zajedno sa Županijom i uz pomoć EU fondova krećemo u realizaciju projekta
Načelnik Obilinović zahvalio je pri tom ministru Banožiću i županu Bobanu što su brzo reagirali na zahtjev općine Nerežišća i zaključke Općinskoga vijeća o potrebi darovanja ove čestice zemljišta. — To će nam omogućiti pokretanje postupka nabave za projektiranje te da nakon toga, zajedno sa županijom i uz pomoć EU fondova, krenemo u realizaciju projekta izgradnje športskog centra i preuređenja postojećega parka, rekao je Obilinović.

načelnik Nerežišća Svemir Obilinović i ministar državne imovine Mario Banožić na današnjem potpisivanju ugovora o darovanju zemljišta u konferencijskoj dvorani Senata Sveučilišta u Splitu (izvor: dalmacija.hr)

Darovani prostor treba privesti namjeni u roku pet godina, poručio ministar državne imovine
— Obveza općine je u roku pet godina privesti darovani prostor namjeni, rekao je ministar Banožić tom prigodom, dodavši da u Ministarstvu postoji više od 2.800 zahtjeva, koji stoje zbog nekoga nedostajućega dokumenta. — Kako bismo taj proces priveli kraju, ovakvi sastanci nam služe da iz prve ruke kažemo čelnicima lokalne samouprave što im još nedostaje u pojedinom predmetu te ih upozorimo na zakonske rokove koji ističu do konca ove godine, rekao je ministar državne imovine. Dodao je da se radi i na Registru državne imovine i Registru projekata lokalne samouprave.

splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban (desno), ministar Mario Banožić, načelnik Nerežišća Svemir Obilinović i predsjednik Županijske skupstine Petroslav Sapunar u činu potpisivanja ugovora kojim je Ministarstvo državne imovine darovalo zemljište općini Nerežišća (izvor: dalmacija.hr)

Gradonačelnici i načelnici upoznati su s novostima
Na današnjemu susretu župana Bobana s čelnicima lokalne samouprave, organiziranom u konferencijskoj dvorani Senata Sveučilišta u Splitu, okupljenima se, uz ministra Banožića, obratio pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja prof. Momir Karin, zatim zamjenik ravnatelja splitskoga Kliničkoga bolničkog centra Split dr. Krešimir Dolić, pročelnik HGSS – Stanice Split Darko Gavrić, ravnatelj Crvenoga križa Splitsko-dalmatinske županije Željko Grubišić te županijski pročelnici Tomislav Đonlić i Stipe Čogelja. Svi oni referirali su gradonačelnicima i načelnicima novosti iz svojih područja.

Prof. Karin iz Ministarstva znanosti i obrazovanja naglasio važnost koordinacije s čelnicima lokalne samouprave
Predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja prof. Karin naglasio je potrebu koordinacije s čelnicima lokalne samouprave koji bi, kako je rekao, trebali najbolje znati što je racionalno i samoodrživo upravljanje školskim objektima na području njihove jedinice lokalne samouprave.

Na sastanku sudjelovali predstavnici bračkih općina i grada Supetra
Sastanku su nazočili i predstavnici svih bračkih općina i grada Supetra. Uz gradonačelnicu Ivanu Marković na susretu su bili i načelnici: Postira Siniša Marović, Pučišća Marino Kaštelan, Selaca Ivan Marijančević, Bola Tihomir Marinković, Nerežišća Svemir Obilinović, Sutivana Ranko Blažević i Milne Frane Lozić. O reakcijama nekih bračkih načelnika na današnji susret s predstavnicima županije izvijestit ćemo naknadno.

 

 

Podjelite:

You may also like...