Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pred HDZ-om grada Supetra i lokalnim organizacijama na Braču nalaze se unutarstranački izbori. Za predsjednika gradskoga HDZ-a kandidat je mladi vijećnik u Gradskomu vijeću Nikola Rendić

Pred organizacijom HDZ-a grada Supetra i lokalnim organizacijama te stranke na Braču nalaze se unutarstranački izbori koji će se održati u nedjelju, 22. studenoga, a nakon što je tu odluku donijela središnjica Hrvatske demokratske zajednice.

Na tim izborima članovi stranke birat će predsjednika i potpredsjednike gradske organizacije i općinskih organizacija HDZ-a, kao i članove odbora na općinskoj i gradskoj razini.

Gradsko izborno povjerenstvo prihvatilo kandidaturu Nikole Rendića
U nekim organizacijama nema novih imena. Radi se uglavnom o dosadašnjim čelnim ljudima na pozicijama općinskih organizacija stranke. No, ne i u svim organizacijama HDZ- a na Braču. Vrijedi zato istaknuti da je gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a grada Supetra na sjednici koja je održana 7. studenoga donijelo odluku kojom se prihvaća kandidatura mladoga člana HDZ-a Nikole Rendića za predsjednika gradske organizacije te stranke.

Kandidat Rendić vijećnik je u Gradskomu vijeću
HDZ-ov Rendić, po struci dipomirani pravnik, vijećnik je u Gradskomu vijeću grada Supetra, koji je zamijenio vijećnika Pavu Gospodnetića. Vijećnik Rendić oporbeni je vijećnik u predstavničkomu domu grada Supetra, u kojemu vlast imaju vijećnici kluba SDP-HSU. Rendić je kao oporbeni vijećnik prepoznatljiv po svojim nastupima, zatim po aktivnomu sudjelovanju na svakoj sjednici Gradskoga vijeća, a gotovo je nemoguće zamisliti sjednice predstavničkoga doma bez Rendićevih pitanja i komentara upućenih gradskoj vlasti. Kandidat Rendić za svoju kandidaturu prikupio je 10 potpisa potpore, a supetarski HDZ, kako saznajemo, Rendića smatra odličnim kandidatom za tu funkciju koji bi trebao nasljediti dosadašnju predsjednicu gradske organizacije, saborsku zastupnicu Danicu Baričević.

HDZ grada Supetra ima 200 članova
Za potpredsjednike Gradskoga odbora HDZ-a na listi se nalaze tri imena. Prva je Baričević, dosadašnja predsjednica, koja će sigurno biti desna ruka i potpora Rendiću u vođenju supetarskoga HDZ-a, zatim Edita Šore, predsjednica Vijeća mjesnoga odbora u Mircima, i Pero Salamunović. Svo troje s liste prikupili su 10 potpisa potpore. Prema riječima dosadašnje predsjednice gradske organizacije Baričević, svoje pravo glasa sutra ima 200 članova i članica HDZ-a Supetar. Oni će, prema Pravilniku o unutarstranačkim izborima, svoje biračko pravo moći ostvariti u vremenu od 8.00 do 19.00 sati, kada će se zatvoriti biračko mjesto koje će se za gradsku organizaciju nalaziti u Hotelu Osam, dok su definirana i biračka mjesta u ostalim općinskim organizacijama. Baričević je pojasnila da se osim predsjednika i potpredsjednika HDZ-a na gradskoj i lokalnim razinama biraju i članovi i članice općinskih i gradskih odbora te izaslanici za županijsku skupštinu.

Umjesto Bakovića na izbore ide Selak
Novost na unutarstranačkim izborima su i imena na listi kandidata za općinsku organizaciju HDZ-a u Bolu. Umjesto dosadašnjega prvoga čovjeka stranke u Bolu Matka Bakovića, predsjednika tamošnjega Općinskoga vijeća u posljednjoj godini mandata, za predsjednika općinske organizacije predložen je Ante Selak koji je prikupio 10 potpisa potpore. Za potpredsjednike organizacije na listi se nalaze dosadašnji predsjednik Baković i Ante Nevistić, a obojica imaju 10 potpisa potpore.

Zanimljiv je i podatak da se za predsjednika općinske organizacije HDZ-a u Nerežišćima natječe Lovro Kušćević s 8 potpisa potpore.

Član HDZ-a Nikola Rendić, diplomirani pravnik, kandidat je za predsjednika gradske organizacije HDZ-a grada Supetra na unutarstranačkim izborima koji će se održati u nedjelju, 22. studenoga. HDZ-ov Rendić vijećnik je Gradskoga vijeća grada Supetra te ima potporu stranke na predstojećim izborima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...