Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Predloženo da se omogući odgoda na izvršavanje obveze plaćanja naknade za koncesijska odobrenja

Županijski vijećnici Danica Baričević i Filip Vidulin predložili su jučer na 32. sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koja je održana u dvorani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, da Upravni odjel za turizam i pomorstvo svim jedinicama lokalne samouprave pošalje dopis kojim im se predlaže donošenje sličnih mjera, kao što ih je donijela Splitsko-dalmatinska županija, a odnose se na koncesijska odobrenja i pomoć zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa.

Plaćanje i nakon sezone
— Predloženo je da se omogući moratorij na plaćanje naknade za koncesijsko odobrenje jer se isto mora u pravilu platiti po izdavanju rješenja. Uz instrument osiguranja plaćanja koji bi dali nositelji koncesijskih odobrenja, plaćanje bi se omogućilo nakon sezone, pojasnila je za BRAČ danas županijska vijećnica Baričević.

Nove mogućnosti za gradove i općine
S obzirom da su izmjenama i dopunama paketa turističkih zakona ukinuti turistički razredi, prije svega novim Zakonom o turističkoj pristojbi koji je stupio na snagu početkom godine, a kako Uredba o postupku davanja koncesijskih odobrenja predviđa najvišu i najnižu cijenu od A do D razreda, Baričević ističe kako se time otvaraju i nove mogućnost za gradove i općine.

Gradsko vijeće moglo bi donijeti odluku o cijeni
— Gradska i općinska vijeća mogla bi za ovu godinu donijeti odluku o cijeni koja će se primjenjivati s obzirom da više nema turističkih razreda. Razlika u minimalnoj i maksimalnoj cijeni po pojedinim razredima je i 300 posto, istaknula je vijećnica Baričević, napomenuvši kako se prijedlogom odluke nastoji ostvariti prilagodba uvjetima u vrijeme epidemije. Dodala je kako će se na prijedlog županijske skupštine svim gradovima i općinama sugerirati smanjenje cijena za koncesijska odobrenja.

Skupština jednoglasno usvojila županovo izvješće o radu
U radu županijske skupštine kojom je predsjedao Petroslav Sapunar sudjelovao je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je skupštinarima podnio izvješće o svome radu za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine. Njegovo je izvješće jednoglasno usvojeno, a predsjednik županijskoga ogranka HDZ-a Ante Sanader istaknuo je kako se iz izvješća vidi da je županija transparentna i financijski odgovorna.

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije, 32. u nizu, održana je u utorak, 14. srpnja, u dvorani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu

Podjelite:

You may also like...