Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije obišao radove na proširenju obale u Postirima; projekt dogradnje, rekonstrukcije i uređenja obalnoga pojasa vrijedan više od 7,2 milijuna kuna

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević u pratnji načelnika općine Postira Siniše Marovića i zamjenika načelnika Ivice Vlahovića obišao je danas, 11. listopada, radove na proširenju obale u Postirima. Riječ je o značajnim investicijskim radovima koji su pokrenuti u toj bračkoj općini.
Prema riječima načelnika Marovića, radovi na proširenju obale na istočnoj strani luke Postira započeli su još 23. rujna. Izvođač radova je Marconi inženjering d.o.o. iz Splita, a ugovor s njima Lučka uprava potpisala je 5. lipnja ove godine.

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević obišao je danas, 11. listopada, radove na proširenju obale u Postirima u pratnji načelnika Siniše Marovića i zamjenika načelnika Ivice Vlahovića (foto: J. Bašić)

Započeli radovi na dogradnji, rekontrukciji i uređenju obalnoga pojasa
Ravnatelj županijske Lučke uprave Maroević u izjavi za “BRAČ danas” rekao je da se radi o projektu dogradnje, rekontrukcije i uređenja obalnoga pojasa u luci, a radovi su vrijedni 7,2 milijuna kuna. — Radi se o proširenju obalnoga područja na 4 metra te rekostrukciji i dogradnji 67 metara obale u jednoj fazi, a u drugoj fazi o uređenju komunalne lučice. Nadamo se da će jedna i druga faza do ljeta biti gotove, rekao je Maroević, izrazivši zadovoljstvo zbog projekata koje Lučka uprava provodi na otoku Braču.

radovi na proširenju obalnoga pojasa u Postirima započeli su 23. rujna, potvrdio nam je to mladi postirski načelnik Siniša Marović (foto: J. Bašić)

Projekt financira najvećim dijelom Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije
Prvi čovjek županijske Lučke uprave pojasnio je da se projekt najvećim dijelom financira sredstvima Lučke uprave, a jednim dijelom iz proračuna Ministarstva te Splitsko-dalmatinske županije. — Na takav način financiramo najveći dio projekata, istaknuo je Maroević, dodavši kako se posebni projekti financiraju iz Europskih fondova.

Uskoro natječaj za rekonstrukciju i dogradnju obalnoga pojasa i u Milni
Govoreći o drugim projektima na otoku Braču rado je istaknuo i onaj na rekontrukciji i dogradnji obalnoga pojasa u Milni, za što će uskoro biti raspisan natječaj. — Riječ je o dogradni 330 metara obalnoga pojasa, proširenju rive za neka 3 metra, hortikulturnom uređenju i komunalnom opremanju. Tom investicijom zaokružili bismo uređenje lučice u Milni, poručio je Domagoj Maroević.

načelnik Postira Siniša Marović upoznao je ravnatelja županijske Lučke uprave Domagoja Maroevića o tijeku dosadašnjih radova (foto: J. Bašić)

Najavljena i izgradnja luke u Bolu sa 150 nautičkih vezova
Najavio je da se do kraja godine očekuje i građevinsku dozvolu za izgradnju luke u Bolu sa 150 nautičkih vezova, lukobranom u dužini od 200 metara i novim katamaranskim pristaništem. — Ova investicija vrijedna je oko 70 milijuna kuna, a radovi bi trebali započeti 2020. godine, rekao je Maroević.

radove na proširenju obale u Postirima izvodit će splitska tvrtka Marconi inženjering d.o.o. s kojom je Lučka uprava potpisala ugovor 5. lipnja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...